Takovou zeleninu byste si měli dávat na chleba, aby vám týden nezevšedněl.

Foto: z otevřených zdrojů

Ukázalo se, že existuje snadný způsob, jak výrazně prodloužit jeho životnost, aniž byste ho museli zmrazit.

Když čerstvý bochník chleba po několika dnech ztvrdne nebo, což je ještě horší, zplesniví, je to škoda. Ukazuje se, že existuje jednoduchý způsob, jak jeho životnost výrazně prodloužit, aniž byste ho museli mrazit. RBC-Ukrajina s odvoláním na deník Daily Express uvádí, co přesně by se mělo do chleba dávat, aby zůstal čerstvý.

Zatímco zmrazení je skvělá metoda, pokud chcete chléb skladovat déle než měsíc, existuje ještě jeden způsob, jak ho udržet čerstvý přímo ve vaší kuchyni.

Nejčastější chyby při skladování chleba

Mnoho lidí skladuje chléb v lednici v domnění, že vydrží déle čerstvý. Podle odborníků se však jedná o jednu z největších chyb, která pouze urychluje zkažení chleba v důsledku ztráty vlhkosti.

Tajná přísada ve vaší lednici

Odborníci ze společnosti Green Beeswax Wrap doporučují skladovat chléb v plátěném sáčku nebo chlebníku tak, že do něj vložíte… Celerový stonek.

Abychom pochopili, proč tato metoda funguje, je důležité vědět, že hlavním nepřítelem čerstvého chleba je ztráta vlhkosti. Ta způsobuje, že je suchý, tvrdý a časem plesnivý.

Jak funguje celer při skladování chleba

Celer je z 95 % tvořen vodou. Když vložíte jeden nebo dva stonky do sáčku na chléb, celer začne pomalu uvolňovat vlhkost do okolí. Tím se uvnitř vytvoří dokonalé vlhké mikroklima, které zabrání vysychání chleba. Díky tomu zůstane déle měkký a čerstvý.

Kromě vysokého obsahu vody má celer přirozené antibakteriální vlastnosti. To pomáhá zabránit růstu spor plísní a dalších mikroorganismů na povrchu chleba.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )