Foto: z otevřených zdrojů
Pro konzervování kukuřice na klasu byste měli vzít pouze mladé klasy, nejlépe cukrových odrůd, nikoli krmných.
Domácí konzervovaná kukuřice na zimu – jednoduchý recept, který vám umožní zachovat si chuť léta a vychutnat si šťavnatá zlatavá zrnka kdykoli během roku. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na kanál Natalie Danyljukové na YouTube.
Konzervovaná kukuřice na zimu
Pro konzervování kukuřice na klasu byste měli brát pouze mladé klasy, nejlépe cukrové odrůdy, nikoli krmnou kukuřici.
Pokud zjistíte, že vrcholky kukuřičných klasů jsou suché a nezralé, je třeba je odříznout. Rovněž je vhodné odstranit zčernalá nebo zaschlá zrna.
Na přípravu jedné třílitrové sklenice potřebujete:
- kukuřici – 7-8 ks.
- sůl – 2 polévkové lžíce
- cukr – 120 g nebo 6 lžic
- 9% ocet – 2 polévkové lžíce
- aspirin – 1 tableta
- voda
Příprava
- Kukuřici dobře omyjte a odstraňte z ní všechny žmolky.
- Nakrájejte kukuřici na kousky a vložte je do sklenice.
- Do sklenice dejte sůl, cukr, aspirin a ocet.
- Sklenice naplňte vroucí vodou a dejte je do hrnce vařit.
- Od bodu varu vařte hodinu a půl.
- Na konci pevně uzavřete pokličkami a otočte dnem vzhůru.