Tento pokrm kombinuje obiloviny bohaté na bílkoviny a vlákninu s jemnými masovými kuličkami a je rychlý na přípravu.
Pohanka s masovými kuličkami je recept na rychlý a vydatný pokrm bez větší námahy. Pokrm kombinuje kroupy bohaté na bílkoviny a vlákninu s jemnými masovými kuličkami a je rychle připravený. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na instagramovou stránku foodblogera Alexe Mila.
Pohanka s masovými kuličkami v troubě
Složení: 1:
- pohanka – 500 g
- voda – 900-1000 ml
- zakysaná smetana – 4 polévkové lžíce
- rajčatový protlak – 4 polévkové lžíce
- mleté kuřecí maso – 800 g
- cibule – 120 g
- strouhanka – 4 polévkové lžíce
- mléko 70 g
- sůl, pepř, směs koření na mleté maso
- mozzarella – 90 g
Celková doba přípravy: Celková doba trvání: 60-70 min.
Vaření
- Ke kuřecímu masu nakrájíme cibuli, přidáme strouhanku, mléko, směs koření, pepř a sůl. Vše důkladně promíchejte.
- Dále do horké vody přidáme po 4 lžících zakysané smetany a rajčat, osolíme. Důkladně promíchejte metličkou. Do pekáče vhoďte propláchnutou pohanku, mělo by jí být o polovinu méně než vody. Zalijeme ji omáčkou.
- Z masa udělejte kuličky a položte je na pohanku. Na každou položte plátek mozzarelly.
- Pečeme při 200 C 40 minut nahoře i dole.