Jedna tajná ingredience promění obyčejná rajčata v neuvěřitelnou omáčku

Foto: z veřejných zdrojů

Jak si doma za 5 minut připravit lahodnou rajčatovou omáčku, vám řekneme níže.

Rajčatová omáčka se hodí nejen na těstoviny a tento rychlý pětiminutový recept bude skvělým doplňkem tak jednoduchého pokrmu, jako jsou špagety. Jak si doma připravit lahodnou rajčatovou omáčku za 5 minut, radí RBC-Ukrajina s odkazem na Daily Express.

Jaké je tajemství rajčatové omáčky za 5 minut?

Zakladatelka 101 kuchařek Heidi Swensonová říká, že jen jedna ingredience dokáže proměnit obyčejnou konzervu rajčat v „zářivou a šťavnatou“ omáčku.

Heidin recept byl označen za „geniální“, jeho příprava trvá pouhých pět minut a výsledkem je mimořádně univerzální rajčatová omáčka.

Její tajemství je jednoduché: citronová kůra. Díky ní je chuť rajčat výraznější, aniž by omáčce dodala přílišnou kyselost. Chuť je také zvýrazněna značným množstvím olivového oleje ochuceného česnekem, vločkami červené papriky a solí. Pro tento recept jsou ideální konzervovaná krájená rajčata, která již mají konzistenci omáčky. Pokud použijete celá nebo nakrájená na kostky, měla by být nakrájená a podušená na požadovanou konzistenci.

Heidi doporučuje přidat na závěr kapary nebo pastu z černých oliv a někdy i trochu smetany. Tím se chuť omáčky výrazně změní, takže se bude lépe hodit k různým pokrmům.

Složení: 1:

  • 60 ml extra panenského olivového oleje
  • 1,5 lžičky červených pepřových vloček (nebo podle chuti)
  • ½ lžičky jemné mořské soli
  • 3 středně velké stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 plechovka (794 g) nakrájených rajčat bez bylinek nebo koření (stačí bazalka)
  • Kůra z jednoho citronu

Příprava:

  1. Ve studené pánvi smíchejte olivový olej, vločky červené papriky, sůl a česnek. Důležité. Umístěte ji na středně silný oheň.
  2. Během zahřívání směs míchejte dřevěnou lžící, aby se chutě spojily. Když začne syčet, vařte dalších 45 sekund, dokud se chutě neprojeví. Dbejte na to, aby česnek nezhnědl, aby si zachoval svou jemnou chuť.
  3. Přidejte rajčata a na mírném ohni je asi dvě minuty podusíte za občasného míchání, aby se omáčka nepřichytila ke dnu a rovnoměrně se provařila.
  4. Odstavte z ohně, omáčku jemně ochutnejte a v případě potřeby dosolte.
  5. Přidejte většinu citronové kůry, část si nechte na ozdobu.

Omáčku podávejte s oblíbenými těstovinami, dobře promíchejte a ozdobte zbylou citronovou kůrou pro svěží a jasný závěr.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )