Dokonalá domácí pizza napoprvé: recept, který vás nezklame

Foto: z veřejných zdrojů

Prozradíme vám osvědčený recept, který zaručuje tenké těsto, chutnou omáčku a zlatavou kůrku.

Chcete připravit pizzu, která se vždy povede hned napoprvé? Prozradíme vám osvědčený recept, který zaručí tenké těsto, chutnou omáčku a zlatavou kůrku – bez stresu a zbytečných pokusů. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na instagramovou stránku foodblogerky Kateryny Protsyshyny.

Recept na chutnou pizzu

Ingredience:

  • studená voda – 600 ml
  • mouka – 1 kg
  • živé droždí – 35 g
  • rostlinný olej – 75 ml
  • sůl – 18 g

Nádivku použijte podle vlastní chuti.

Příprava

  1. Droždí rozpusťte v 60 ml ohřáté vody. Mouku 2x prosejeme, přidáme máslo, droždí, vodu a promícháme stěrkou a poté rukama. Pokud je těsto velmi lepivé, přidejte ještě trochu mouky.
  2. Hněteme, dokud těsto není měkké a pružné. Vymažte mísu rostlinným olejem a vložte do ní těsto. Přikryjte a nechte 45 minut na teplém místě.
  3. Vyjměte ho a přidejte sůl. Je důležité, abyste sůl přidali až po vykynutí těsta.
  4. Znovu ho dobře prohněťte a rozdělte na 5-6 dílů. Přikryjeme a necháme ještě 35 minut kynout.
  5. Poté pizzu najednou vytvarujte na pergamen a na plech. Položte na ni oblíbenou polevu a pečte 10-15 minut při 200 stupních.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )