Foto: z veřejných zdrojů
Prozradíme vám osvědčený recept, který zaručuje tenké těsto, chutnou omáčku a zlatavou kůrku.
Chcete připravit pizzu, která se vždy povede hned napoprvé? Prozradíme vám osvědčený recept, který zaručí tenké těsto, chutnou omáčku a zlatavou kůrku – bez stresu a zbytečných pokusů. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na instagramovou stránku foodblogerky Kateryny Protsyshyny.
Recept na chutnou pizzu
Ingredience:
- studená voda – 600 ml
- mouka – 1 kg
- živé droždí – 35 g
- rostlinný olej – 75 ml
- sůl – 18 g
Nádivku použijte podle vlastní chuti.
Příprava
- Droždí rozpusťte v 60 ml ohřáté vody. Mouku 2x prosejeme, přidáme máslo, droždí, vodu a promícháme stěrkou a poté rukama. Pokud je těsto velmi lepivé, přidejte ještě trochu mouky.
- Hněteme, dokud těsto není měkké a pružné. Vymažte mísu rostlinným olejem a vložte do ní těsto. Přikryjte a nechte 45 minut na teplém místě.
- Vyjměte ho a přidejte sůl. Je důležité, abyste sůl přidali až po vykynutí těsta.
- Znovu ho dobře prohněťte a rozdělte na 5-6 dílů. Přikryjeme a necháme ještě 35 minut kynout.
- Poté pizzu najednou vytvarujte na pergamen a na plech. Položte na ni oblíbenou polevu a pečte 10-15 minut při 200 stupních.