Hotové košíčky nechte vychladnout při pokojové teplotě a podle potřeby je posypte moučkovým cukrem.
Domácí čokoládové muffiny jsou nejen chutné, ale také vhodnou svačinou pro školáky. Jsou rychle připravené z cenově dostupných produktů, vydrží dlouho čerstvé a snadno se dají zabalit do svačinového boxu. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na YouTube kanál známé kuchařky a foodblogerky Lilie Zvit.
Čokoládové košíčky: snadný recept
Ingredience na 10-12 kusů:
- vejce – 2 ks
- cukr – 150 g
- máslo – 70 ml
- mléko – 180 ml
- mouka – 180 g
- kakao – 35 g
- jedlá soda – 1 lžička
- ocet – 2 lžičky
Příprava:
- K vejcím přidejte cukr a máslo a vyšlehejte je mixérem. Cukr by se měl rozpustit a vytvořit hrudkovitou hmotu. Přidejte mléko a znovu vyšlehejte.
- Odděleně smíchejte prosátou mouku a kakao. Suchou směs přidejte k vyšlehané vaječné směsi.
- Rozpusťte jedlou sodu s octem a přidejte do těsta. Těsto uhněťte mixérem při nízkých otáčkách. Měli byste získat tekuté těsto s konzistencí podobnou zakysané smetaně.
- Rozetřete do forem a pečte při 180 stupních po dobu 25 minut.
- Muffiny nechte vychladnout při pokojové teplotě a podle potřeby je posypte moučkovým cukrem.