Foto: z otevřených zdrojů
K přípravě polévky budete potřebovat jednoduché a cenově dostupné produkty, které se vždy najdou v každé domácnosti.
Cibulovou polévku s taveným sýrem podávejte horkou, posypanou strouhankou a bylinkami. Strouhanku si můžete vyrobit doma, chléb nakrájet na kostičky a usušit v troubě nebo na pánvi, případně použít hotovou.
Recept
Složení:
- cibule 500 g
- tavený sýr 270 g
- brambory 250 g
- mrkev 1 ks.
- máslo 50 g
- voda 2 litry
- bylinky (kopr, petržel)
- mletý černý pepř
- sůl
Příprava:
- Oloupejte cibuli, mrkev a brambory. Cibuli nakrájejte na malé kostičky, brambory na střední kostičky a mrkev nastrouhejte na středním struhadle.
- Tavený sýr nakrájejte nadrobno.
- Zeleninu opláchněte a nakrájejte.
- V hrnci na středním plameni rozpusťte máslo, vložte cibuli a smažte ji do průhledně zlatavé barvy, pak přidejte mrkev a smažte další 2-3 minuty, pak vložte brambory, zalijte vodou, opepřete, osolte, promíchejte.
- Přiveďte k varu a vařte 15-20 minut na mírném ohni, přidejte tavený sýr, míchejte, dokud se sýr nerozpustí, vařte ještě 1-2 minuty a odstavte z ohně.
Tipy:
- Vodu lze nahradit masovým, zeleninovým nebo houbovým vývarem.
- Bylinky použijte podle své chuti.