Jednoduchá zálivka vám pomůže rychle připravit polévku s chutí letní zeleniny.
Když je venku zima a vy máte chuť na něco teplého, může být zálivka na polévku v zimě skutečnou záchranou. Urychlí přípravu prvního chodu – hřejivá večeře bude na stole během chvilky.
Tato příprava dopadne chutně a vydatně.
Polévkový dresink na zimu z mrkve a cibule
Složení: 1:
- Jeden kilogram mrkve;
- dvě až tři papriky;
- jeden kilogram cibule;
- 150 mililitrů rostlinného oleje;
- dva litry rajčatové šťávy;
- dva bobkové listy;
- pět pepřů nového koření;
- 0,5 lžičky soli;
- 0,5 lžičky mletého černého pepře;
- několik lžic octa (9 %).
Příprava:
- Nastrouhejte mrkev nahrubo a nakrájejte cibuli a papriku na malé kousky. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli a mrkev do měkka, ale ne do hněda.
- Přendejte je do hrnce a zalijte rajčatovou šťávou. Přidejte koření, přiveďte k varu a na mírném ohni vařte asi 20 minut.
- Přidejte pepř a vařte dalších 10 minut. Polévková zálivka na zimu z mrkve a cibule a papriky je hotová.
- Rozlijte ji do sterilovaných sklenic. Na litr objemu nalijte lžíci octa, přiklopte víčky, otočte a nechte zabalené vychladnout.