Aromatická polévková zálivka: sklenice a zimní polévku připravím za 10 minut

Jednoduchá zálivka vám pomůže rychle připravit polévku s chutí letní zeleniny.

Když je venku zima a vy máte chuť na něco teplého, může být zálivka na polévku v zimě skutečnou záchranou. Urychlí přípravu prvního chodu – hřejivá večeře bude na stole během chvilky.

Tato příprava dopadne chutně a vydatně.

Polévkový dresink na zimu z mrkve a cibule

Složení: 1:

  • Jeden kilogram mrkve;
  • dvě až tři papriky;
  • jeden kilogram cibule;
  • 150 mililitrů rostlinného oleje;
  • dva litry rajčatové šťávy;
  • dva bobkové listy;
  • pět pepřů nového koření;
  • 0,5 lžičky soli;
  • 0,5 lžičky mletého černého pepře;
  • několik lžic octa (9 %).

Příprava:

  1. Nastrouhejte mrkev nahrubo a nakrájejte cibuli a papriku na malé kousky. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli a mrkev do měkka, ale ne do hněda.
  2. Přendejte je do hrnce a zalijte rajčatovou šťávou. Přidejte koření, přiveďte k varu a na mírném ohni vařte asi 20 minut.
  3. Přidejte pepř a vařte dalších 10 minut. Polévková zálivka na zimu z mrkve a cibule a papriky je hotová.
  4. Rozlijte ji do sterilovaných sklenic. Na litr objemu nalijte lžíci octa, přiklopte víčky, otočte a nechte zabalené vychladnout.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )