Žádná cuketa nepřijde nazmar. Recept na vydatný a křupavý koláč

Foto: z veřejných zdrojů

Tento recept na cuketový koláč je skutečným objevem

Pokud vás už nebaví obyčejné palačinky, je čas vyzkoušet něco nového! Tento recept na cuketový koláč je skutečným objevem: je jednoduchý na přípravu, ale má jemnou chuť a lákavou křupavou kůrku. O tom, jak připravit tento „letní hit“, informuje RBC-Ukrajina s odkazem na webové stránky „Tlusti recepty“.

Recept

Složení:

  • Mouka – 200 g
  • Vejce – 2 ks
  • Cukety – 2 ks (střední velikost)
  • Mléko – 100 ml
  • Slunečnicový olej – 80 ml
  • Sůl – 1 lžička.
  • Cukr – 1 lžička.
  • Prášek do pečiva – 1 lžička.
  • Volitelně: salám, sýr, petržel nebo jiné bylinky (do nádivky).

Příprava:

  1. Cukety důkladně omyjte. Nastrouhejte je na hrubém struhadle. Z cuketové hmoty vymačkejte přebytečnou tekutinu, aby koláč nebyl vodnatý. Nejlépe to uděláte rukama nebo pomocí gázy. Je také žádoucí oloupat cuketu ze slupky a nepřidávat do těsta část s velkými semeny.
  2. V samostatné míse vyšlehejte vejce se solí a cukrem do homogenní hmoty. Za stálého šlehání přiléváme slunečnicový olej a mléko. Poté postupně přidejte mouku a prášek do pečiva a vypracujte těsto. Těsto by mělo být poměrně tekuté.
  3. Do těsta přidejte připravenou nastrouhanou cuketu. V případě potřeby přidejte pro ochucení jemně nasekanou petrželku nebo jiné oblíbené bylinky. Všechny ingredience jemně promíchejte.
  4. Formu na pečení vymažte rostlinným olejem. Do formy nalijte polovinu těsta. Na tuto vrstvu můžete dát náplň. Například na kostičky nakrájenou uzeninu a na ni vrstvu nastrouhaného sýra. Náplň přikryjte zbylým těstem a rozetřete ji do rovnoměrné vrstvy.
  5. Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia. Pečte 30-35 minut. Když koláč získá zlatavou kůrku a příjemnou chuť, bude hotový.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )