Mražení cibule na zimu: jednoduché způsoby, jak zachovat její chuť a vůni

Foto: z otevřených zdrojů

Poradíme vám, jak ji snadno zmrazit, aby zůstala čerstvá, chutná a prospěšná.

Aby byly zimní pokrmy stejně chutné jako v létě, měli byste cibuli zmrazit. Prozradíme vám jednoduché způsoby zmrazování, které vám pomohou zachovat její čerstvost, chuť a prospěšnost. Informují o tom webové stránky Allrecipes.

Jak správně mrazit

Příprava

Nejprve oloupejte cibuli a odstraňte případné hnědé skvrny. Nakrájejte cibuli na kousky libovolné velikosti a tvaru, které používáte nejčastěji.

Vyhněte se jemnému krájení

To se týká i použití kuchyňského robota. Po rozmrazení budete mít cibuli, která má kašovitý tvar. Pokud máte hodně cibule ke zmrazení, zvažte, zda část nezamrazit na plátky a zbytek nakrájet a použít k různým účelům.

Používejte speciální sáčky

Nakrájenou cibuli vložte do sáčků do mrazničky, vytlačte z ní co nejvíce vzduchu a uzavřete. Můžete také zmrazit ve vzduchotěsné nádobě. Přitom cibuli uspořádejte do tenkých vrstev oddělených potravinovou fólií.

Formy na led

Poslední možností je zabalit nakrájenou cibuli do formiček na led a zmrazit ji a poté přemístit do sáčků na skladování.

Sáčky označte a opatřete datem, abyste věděli, kdy je cibule již nepoužitelná.

Jak rozmrazovat a používat

  • Mraženou cibuli používejte do vařených pokrmů, jako jsou polévky, dušená jídla, guláše a pečeně.
  • Jednoduše ji přidejte do pokrmů a nemusí být předem rozmražená.
  • Mražená cibule ztrácí svou křupavost, takže pokrmy už nemusí být tak chutné. A nesnažte se ji po zmrazení zkaramelizovat – nezhnědne jako čerstvá cibule, protože tomu zabrání dodatečná vlhkost.
  • Používejte až 6-12 měsíců, přidávejte přímo do teplých pokrmů.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )