Pikantnost a struktura: cukráři označili nejlepší odrůdu jablek na pečení.

Pro dosažení požadované chuti můžete kombinovat různé odrůdy jablek.

Šéfkuchaři a cukráři při vaření rádi používají různé druhy jablek, ale odrůda Granny Smith je oblíbená pro svou trpkou chuť a schopnost zachovat si strukturu i po upečení, píše EatingWell.

Tato kyselá, jasně zelená odrůda jablek, objevená v Austrálii v roce 1868 ženou jménem Mary Ann „Granny“ Smith, se stala široce oblíbenou pro svou schopnost zachovat si strukturu po upečení a výbornou skladovatelnost. Zůstává křupavé a chutné po celý rok, zatímco některé jiné odrůdy časem mlaskají.

Šéfkuchařka Lauren Wilsonová portálu řekla, že ve svých receptech často používá kombinaci tří odrůd jablek, které ji naučil její otec: pikantní zelená jablka Granny Smith, sladká a šťavnatá jablka Pink Lady a jemná, sladká jablka Fuji,

„Miluji absolutní trpkost jablek Granny Smith,“ vysvětlila Wilsonová.

Šéfkuchař Chris Piro s ním souhlasí a do svého jablečného tarte tatin rád používá jablka Granny Smith. „Hledám jablečnou chuť,“ poznamenal. „Red Delicious ji nemá. Granny Smith je pikantní a kyselé.“

Protože jablka Granny Smith mají kyselejší chuť, mnoho kuchařů dělá to, co Wilson: kombinují různé odrůdy jablek, aby dosáhli požadované chuti.

Například cukrářka Ashley McQueenová ve svých dezertech ráda míchá tři odrůdy jablek: Granny Smith, Ginger Gold a Cortland. „Pokud chcete mít v dezertu příjemnou jablečnou strukturu, pořiďte si některý z těchto tří dezertů,“ radí. „Jablka McIntosh se rozpadají.“

Piro zase považuje jablka odrůdy Honey Crisp za dokonalý doplněk Granny Smith, ačkoli má v oblibě také Braeburn a Pink Lady. „Míchám je a kombinuju, abych vyvážil kyselost a chuť,“ řekl.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )