Foto: z otevřených zdrojů
Zvláštností přípravy takového nákypu je, že se připravuje jako druhý a vedlejší pokrm v jedné misce.
Co může být chutnějšího? Aromatická zelenina, křehké filé, a aby byl nákyp šťavnatý, naplňte ho vaječnou náplní se zakysanou smetanou, vyložte rajčaty a posypte sýrem.
Recept
Složení:
- kuřecí řízek – 800 gr;
- brambory – 2 ks;
- cuketa – 300 gr;
- rajče – 1 ks;
- tvrdý sýr – 80 gr;
- mletá paprika;
- mletý černý pepř;
- sůl;
- rostlinný olej.
- slepičí vejce – 3 ks;
- zakysaná smetana – 4 polévkové lžíce;
- mletý černý pepř;
- sůl.
Příprava:
- Kuřecí řízky omyjte a nakrájejte na středně velké kostky.
- Brambory oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.
- Cuketu a rajče omyjte a nakrájejte na kolečka.
- Tvrdý sýr nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Na náplň: Vejce rozšleháme v míse, přidáme zakysanou smetanu, kuřecí řízky, pepř, sůl a dobře promícháme.
- Formu na pečení vymažeme rostlinným olejem, rozložíme brambory, posypeme paprikou, pepřem, solí, pak cuketu a opět posypeme paprikou, pepřem, solí, zalijeme vaječnou náplní se zakysanou smetanou, rozložíme rajčata a posypeme sýrem. Přikryjeme fólií.
- Pečeme v troubě předehřáté na 190 stupňů 30 minut, poté alobal odstraníme a pečeme dalších 20 minut. Nákyp nakrájejte na porce a podávejte horký.