Kastrol s kuřecím filé a zeleninou: recept na chutné a zdravé jídlo

Foto: z otevřených zdrojů

Zvláštností přípravy takového nákypu je, že se připravuje jako druhý a vedlejší pokrm v jedné misce.

Co může být chutnějšího? Aromatická zelenina, křehké filé, a aby byl nákyp šťavnatý, naplňte ho vaječnou náplní se zakysanou smetanou, vyložte rajčaty a posypte sýrem.

Recept

Složení:

  • kuřecí řízek – 800 gr;
  • brambory – 2 ks;
  • cuketa – 300 gr;
  • rajče – 1 ks;
  • tvrdý sýr – 80 gr;
  • mletá paprika;
  • mletý černý pepř;
  • sůl;
  • rostlinný olej.

K zalití:

  • slepičí vejce – 3 ks;
  • zakysaná smetana – 4 polévkové lžíce;
  • mletý černý pepř;
  • sůl.

Příprava:

  1. Kuřecí řízky omyjte a nakrájejte na středně velké kostky.
  2. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.
  3. Cuketu a rajče omyjte a nakrájejte na kolečka.
  4. Tvrdý sýr nastrouhejte na hrubém struhadle.
  5. Na náplň: Vejce rozšleháme v míse, přidáme zakysanou smetanu, kuřecí řízky, pepř, sůl a dobře promícháme.
  6. Formu na pečení vymažeme rostlinným olejem, rozložíme brambory, posypeme paprikou, pepřem, solí, pak cuketu a opět posypeme paprikou, pepřem, solí, zalijeme vaječnou náplní se zakysanou smetanou, rozložíme rajčata a posypeme sýrem. Přikryjeme fólií.
  7. Pečeme v troubě předehřáté na 190 stupňů 30 minut, poté alobal odstraníme a pečeme dalších 20 minut. Nákyp nakrájejte na porce a podávejte horký.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )