Foto: z otevřených zdrojů
Rajčata s kysaným zelím jsou skutečnou letní a podzimní pochoutkou, která se hodí téměř ke každému jídlu.
Taková rajčata jsou voňavá, s lehkou kyselostí a příjemnou ostrostí křenu a česneku. Nejlepší na tom je, že je můžete připravit velmi rychle a bez větší námahy, stačí jen pár jednoduchých ingrediencí a trocha trpělivosti, bylo řečeno na stránce Mommy_Victoriia.
Recept
Složení:
- Voda 1 litr
- Sůl 2 polévkové lžíce.
- Cukr 1 polévková lžíce
- Hořčičný prášek 1 polévková lžíce
- Křenové listy nebo kořen
- Česnek
- Kopr (suché deštníky) 1-2 ks.
- Rajčata
Příprava:
- Rozpusťte sůl, cukr a hořčici ve studené vodě.
- Na dno sklenice dejte listy nebo kořen křenu, kopr a stroužky česneku.
- Rajčata těsně položte do sklenice.
- Naplňte je připraveným nálevem.
- Přikryjte pokličkou, ale pevně ji nešroubujte.
- Nechte 3 dny při pokojové teplotě kvasit.
- Poté přeneste na chladné místo.
- Po 3 až 4 dnech už lze ochutnat kyselá rajčata, ale nejchutnější jsou po týdnu v chladu.
Stačí tři dny a budete mít na stole vynikající domácí kyselá rajčata. Jsou ideální jako svačina, příloha nebo jako příloha k bramborám, kaši a masu.