Rajčata s kysaným zelím: rychlý recept

Foto: z otevřených zdrojů

Rajčata s kysaným zelím jsou skutečnou letní a podzimní pochoutkou, která se hodí téměř ke každému jídlu.

Taková rajčata jsou voňavá, s lehkou kyselostí a příjemnou ostrostí křenu a česneku. Nejlepší na tom je, že je můžete připravit velmi rychle a bez větší námahy, stačí jen pár jednoduchých ingrediencí a trocha trpělivosti, bylo řečeno na stránce Mommy_Victoriia.

Recept

Složení:

  • Voda 1 litr
  • Sůl 2 polévkové lžíce.
  • Cukr 1 polévková lžíce
  • Hořčičný prášek 1 polévková lžíce
  • Křenové listy nebo kořen
  • Česnek
  • Kopr (suché deštníky) 1-2 ks.
  • Rajčata

Příprava:

  1. Rozpusťte sůl, cukr a hořčici ve studené vodě.
  2. Na dno sklenice dejte listy nebo kořen křenu, kopr a stroužky česneku.
  3. Rajčata těsně položte do sklenice.
  4. Naplňte je připraveným nálevem.
  5. Přikryjte pokličkou, ale pevně ji nešroubujte.
  6. Nechte 3 dny při pokojové teplotě kvasit.
  7. Poté přeneste na chladné místo.
  8. Po 3 až 4 dnech už lze ochutnat kyselá rajčata, ale nejchutnější jsou po týdnu v chladu.

Stačí tři dny a budete mít na stole vynikající domácí kyselá rajčata. Jsou ideální jako svačina, příloha nebo jako příloha k bramborám, kaši a masu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )