Polévka s fazolemi a květákem: recept bez masa

Pokud máte rádi lehké polévky bez masa, pak je tento recept určen právě vám.

Je ideální pro ty, kteří drží půst nebo jen dietu. Polévka je zdravá, chutná a lehká. Podávejte ji se strouhankou.

Recept

Složení:

  • fazole – 100 g; 100 g
  • květák – 300 g;
  • brambory 1 ks.
  • voda 1,5 litru
  • cibule 1 ks.
  • mrkev 1 ks.
  • paprika 1 ks.
  • rostlinný olej 3 polévkové lžíce.
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • bylinky (kopr, petržel)

Příprava:

  1. Fazole propláchněte, zalijte velkým množstvím vody a nechte je 8-12 hodin bobtnat. Poté vodu slijte, fazole propláchněte pod tekoucí vodou a znovu je zalijte studenou vodou, vařte asi hodinu doměkka.
  2. Zelí rozdělte na růžičky, příliš velké nakrájejte.
  3. Oloupejte brambory, cibuli a mrkev. Nakrájejte brambory, mrkev na středně velké kostky, cibuli na malé kostičky.
  4. Oloupejte papriku od semínek a nakrájejte ji na malé kousky.
  5. Zeleninu opláchněte a nakrájejte.
  6. Na pánvi s rostlinným olejem osmahněte cibuli a mrkev do měkka, přidejte papriku a smažte další dvě minuty.
  7. Do hrnce nalijte vodu, vložte brambory a vařte 10 minut, pak květákové zelí, fazolky a vařte dalších 10 minut, vložte osmaženou zeleninu, osolte, opepřete a vařte pět minut. Přidáme bylinky a odstavíme z ohně.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )