Foto: z veřejných zdrojů
Tato metoda je bezpečnou alternativou k chemickým prostředkům, protože jejich složky mohou často způsobit dlouhodobé poškození.
Stěny trouby uvnitř jsou místem, na jehož čištění se při úklidu kuchyně nejčastěji zapomíná. V této části se však shromažďuje velké množství mastnoty a nečistot, které je třeba vyčistit.
Pokud jste troubu uvnitř již dlouho nečistili a obáváte se, že se na ní vytvořily tak úporné nánosy špíny, mastnoty a plátků jídla, že ji nebudete moci vyčistit, doporučujeme použít jeden skvělý domácí prostředek.
Smíchejte 0,5 šálku prostředku na mytí nádobí, 0,5 šálku octa a 0,5 šálku jedlé sody. Důkladně promíchejte, abyste vytvořili dobře pěnivou bílou pastu. Jemně ji naneste na celý vnitřek trouby, nechte působit dvě hodiny a poté jednoduše setřete případné nečistoty.
Pokud pasta před setřením příliš zaschne, postříkejte ji před použitím papírové utěrky nebo houby trochou vody.
Tekutinu na mytí nádobí lze v případě potřeby nahradit alternativními prostředky. Nejjednodušší pasta na čištění povrchu uvnitř trouby je směs 0,5 šálku čisté vody a 2 lžic jedlé sody. Takový prostředek je však třeba nechat na stěnách přes noc, aby určitě fungoval. Ráno navlhčete papírovou utěrku nebo houbičku bílým octem a poté nečistoty setřete.
Pokud potřebujete povrch ještě více zvlhčit, nastříkejte na něj sprej na nádobí a otírejte, dokud nebude zcela čistý.
Tato metoda je bezpečnou alternativou k chemickým přípravkům, protože složky v nich obsažené mohou často způsobit dlouhodobé poškození.