Co dělat, když je řepa neslazená: jedna složka, která vše mění

Foto: z veřejných zdrojů

Červená řepa bude určitě zářivá, sladká a bude skutečnou ozdobou každého pokrmu, zejména salátu.

Červená řepa je hlavní součástí mnoha receptů ukrajinského stolu. Není proto divu, že kvalita pokrmu často závisí na jejím vzhledu, chuti a barvě. Jak udělat červenou řepu chuťově výraznější?

Častěji se červená řepa podává na stůl ve vařené podobě. Existuje několik zajímavých triků, které pomáhají vypořádat se s takovými problémy, jako je nedostatek sladké chuti a světlé barvy tohoto produktu po uvaření.

Především je třeba mít na paměti, že řepa se vždy vaří neloupaná. Většina kuchařů to ví, ale další nuance často zůstávají tajemstvím.

Zajímavé, ale zkušení kuchaři tvrdí, že řepa zůstane během vaření vždy jasně červená, pokud do ní přidáte malé množství hořčice. Toto koření navíc dodá hotovému výrobku jasnou chuť a vůni, a proto rozhodně stojí za vyzkoušení.

Co mám dělat?

Do jednoho hrnce vody přidejte 1 lžičku práškové nebo hotové hořčice. Důkladně promíchejte, aby se koření rozpustilo, pak do tekutiny vhoďte kořenovou zeleninu a vařte jako obvykle.

Taková řepa se určitě vydaří světlá, sladká a bude skutečnou ozdobou každého pokrmu, zejména salátu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )