Chuť léta ve sklenici: recept na konzervované melouny na zimu

Foto: z otevřených zdrojů

Ukáže se, že je neobvyklý, má osvěžující chuť a bude nádherným vrcholem slavnostního stolu.

Šťavnatý meloun lze v létě nejen konzumovat, ale také zavařovat do sklenic. Vyjde neobvykle, má osvěžující chuť a bude skvělým zpestřením slavnostního stolu. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na kanál foodblogerky Lidie Kononenko na YouTube.

Recept na konzervované melouny

Na 3litrovou sklenici potřebujete následující ingredience:

  • melouny
  • sůl – 1 polévková lžíce
  • cukr – 3 polévkové lžíce
  • ocet – 50 ml

Příprava:

  1. Meloun očistěte, oddělte kůru a nakrájejte na požadované kousky. Sterilizujte sklenice a vložte do nich melouny.
  2. Naplňte je vroucí vodou, zakryjte víčky a nechte 20 minut louhovat.
  3. Poté vodu slijte do hrnce a postavte na oheň. Do vody přidejte sůl a cukr a promíchejte. Nakonec přilijte ocet.
  4. Nálev nalijte do sklenic a nechte 2 minuty povařit.
  5. Sklenice pevně uzavřete víčky, otočte je dnem vzhůru a nechte vychladnout.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )