Foto: z otevřených zdrojů
Ukáže se, že je neobvyklý, má osvěžující chuť a bude nádherným vrcholem slavnostního stolu.
Šťavnatý meloun lze v létě nejen konzumovat, ale také zavařovat do sklenic. Vyjde neobvykle, má osvěžující chuť a bude skvělým zpestřením slavnostního stolu. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na kanál foodblogerky Lidie Kononenko na YouTube.
Recept na konzervované melouny
Na 3litrovou sklenici potřebujete následující ingredience:
- melouny
- sůl – 1 polévková lžíce
- cukr – 3 polévkové lžíce
- ocet – 50 ml
Příprava:
- Meloun očistěte, oddělte kůru a nakrájejte na požadované kousky. Sterilizujte sklenice a vložte do nich melouny.
- Naplňte je vroucí vodou, zakryjte víčky a nechte 20 minut louhovat.
- Poté vodu slijte do hrnce a postavte na oheň. Do vody přidejte sůl a cukr a promíchejte. Nakonec přilijte ocet.
- Nálev nalijte do sklenic a nechte 2 minuty povařit.
- Sklenice pevně uzavřete víčky, otočte je dnem vzhůru a nechte vychladnout.