Foto: z otevřených zdrojů
Díky cuketě je těsto vlhké, porézní a méně kalorické.
Cuketové brownies jsou dezertem, který kombinuje prospěšné účinky zeleniny s klasickou čokoládovou chutí. Díky cuketě je těsto vlhké, pórovité a méně kalorické a lze ho připravit z jednoduchých surovin během několika minut. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na instagramovou stránku foodblogerky Anastasie Stankevičové.
Cuketové brownies: snadný recept
- cukety – 300 g
- vejce – 2 ks
- rozpuštěné máslo – 50 g
- cukr – 130 g
- vanilkový cukr – 1 sáček
- kakao – 50 g
- kvásek – 10 g
- mouka – 150 g
- ořechy nebo čokoláda na posypání (nepovinné)
Příprava:
- Cuketu nakrájejte na libovolné tvary, vložte ji do mixéru a rozšlehejte.
- V míse je smícháme společně s cukrem, vanilkovým cukrem, kakaem, práškem do pečiva, máslem a moukou.
- Vše důkladně promíchejte a těsto nalijte do formy na pečení, navrch posypte čokoládou nebo ořechy.
- Pečeme při 180 stupních 35 minut na středně silný režim shora dolů. Propečení zkontrolujte párátkem.