Pokrm kombinuje jemnost sýra s lehkými kořeněnými tóny a je ideální ke snídani.
Chladné slané tvarohové koláče lze nahradit slanými tvarohovými koláči se zakysanou smetanou. Pokrm kombinuje jemnost sýra s lehkými pikantními tóny a je ideální ke snídani. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na instagramovou stránku foodblogerky Ksenije Radostinové.
Slané tvarohové koláče se zakysanou smetanou: snadný recept
Složení: 1:
- Tvaroh – 200 g
- tvrdý sýr – 70 g
- sůl, pepř – podle chuti
- svazek kopru
- vejce – 1 ks.
- 100 g mouky (70 g na těsto a 30 g na tvarování koláčků)
- zakysaná smetana na podávání
Příprava
- Do mísy přidáme tvaroh, nastrouháme tvrdý sýr, přidáme nasekaný kopr, vejce, koření a dobře promícháme, aby byla směs homogenní.
- Postupně přisypáváme mouku (hmota by měla držet tvar, ale nesmí být příliš těsná). Vytvarujeme malé sýrové koláčky a obalíme je v mouce.
- Smažte na středním ohni z obou stran dozlatova.