Řízky budou na povrchu křupavé a uvnitř velmi šťavnaté, a to díky máslu a chlebu s mlékem.
Kotlety jsou bez nadsázky jídlo, které miluje každý. Vyjdou chutně nejen z vepřového nebo telecího, ale i z kuřecího masa. Pokud přidáte jednu ingredienci, budou uvnitř křehké a se zlatavou kůrčičkou, píše TSN.ua.
Recept
Složení
- kuřecí řízek – 600 g
- bílý chléb nebo bochník – 2 plátky (bez kůrky)
- mléko nebo smetana – 100 ml
- cibule – 1 ks.
- vejce – 1 ks.
- máslo – 50 g (na nádivku uvnitř)
- sůl, pepř
- strouhanka nebo mouka
- olej na smažení
Příprava:
- Příprava mletého masa. Kuřecí řízky nasekejte na masovém strojku nebo v mixéru.
- Chléb namočte do mléka nebo smetany. Dobře ho vymačkejte a přidejte k masu. Do mletého masa nakrájejte najemno cibuli.
- Do mletého masa přidejte vejce, sůl a pepř. Rukama míchejte tak dlouho, dokud nebude hmota homogenní a mírně lepkavá.
- Aby byly řízky velmi šťavnaté, nakrájejte máslo na malé kostičky a zmrazte ho. Když řízek formujete, schovejte do něj kousek másla.
- Vytvarujte kotlety a obalte je v mouce nebo strouhance.
- Kotlety smažte na dobře rozpálené pánvi s olejem, dokud nezhnědnou. Poté je přendáme do formy, přikryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C. Kotlety nechte v troubě 10 minut.