Kuřecí řízky, které se rozplývají na jazyku: do receptu přidejte tyto ingredience.

Řízky budou na povrchu křupavé a uvnitř velmi šťavnaté, a to díky máslu a chlebu s mlékem.

Kotlety jsou bez nadsázky jídlo, které miluje každý. Vyjdou chutně nejen z vepřového nebo telecího, ale i z kuřecího masa. Pokud přidáte jednu ingredienci, budou uvnitř křehké a se zlatavou kůrčičkou, píše TSN.ua.

Recept

Složení

  • kuřecí řízek – 600 g
  • bílý chléb nebo bochník – 2 plátky (bez kůrky)
  • mléko nebo smetana – 100 ml
  • cibule – 1 ks.
  • vejce – 1 ks.
  • máslo – 50 g (na nádivku uvnitř)
  • sůl, pepř
  • strouhanka nebo mouka
  • olej na smažení

Příprava:

  1. Příprava mletého masa. Kuřecí řízky nasekejte na masovém strojku nebo v mixéru.
  2. Chléb namočte do mléka nebo smetany. Dobře ho vymačkejte a přidejte k masu. Do mletého masa nakrájejte najemno cibuli.
  3. Do mletého masa přidejte vejce, sůl a pepř. Rukama míchejte tak dlouho, dokud nebude hmota homogenní a mírně lepkavá.
  4. Aby byly řízky velmi šťavnaté, nakrájejte máslo na malé kostičky a zmrazte ho. Když řízek formujete, schovejte do něj kousek másla.
  5. Vytvarujte kotlety a obalte je v mouce nebo strouhance.
  6. Kotlety smažte na dobře rozpálené pánvi s olejem, dokud nezhnědnou. Poté je přendáme do formy, přikryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C. Kotlety nechte v troubě 10 minut.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )