Foto: z veřejných zdrojů
Může si ho bez problémů připravit každý doma.
Na vrcholu sezóny broskví stojí za to použít recept na snadný dezert, který je rychle připraven a stane se jasným akcentem letního stolu. Doma si ho bez potíží zvládne připravit každý. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na kanál YouTube foodblogerky Marie Makarčuk.
Recept na dezert s broskvemi bez trouby
Ingredience: 1:
- mléko – 700 ml
- cukr – 4 polévkové lžíce
- kukuřičný škrob – 4 polévkové lžíce
- broskve – 2 ks.
- sušenky – 6 ks
- cukr – 1 polévková lžíce
- máslo – 40 g
Příprava
- Broskev nakrájejte na kousky a vložte do mísy mixéru. Přidáme mléko, kukuřičný škrob, cukr a vše vyšleháme do homogenní hmoty.
- Poté tuto hmotu přelijeme do hrnce a na mírném ohni přivedeme k varu.
- Na dno formy přidejte rozdrcené sušenky a zalijte horkou směsí. Nechte v lednici vychladnout.
- V případě potřeby ozdobte vrch karamelizovanými broskvemi. Do pánve přidejte máslo, cukr a broskve. Vše společně podusíme 2-3 minuty.
- Vršek dezertu ozdobte zkaramelizovanými broskvemi a je hotovo.