Jemný dezert s broskvemi, který stojí za to připravit před koncem léta.

Foto: z veřejných zdrojů

Může si ho bez problémů připravit každý doma.

Na vrcholu sezóny broskví stojí za to použít recept na snadný dezert, který je rychle připraven a stane se jasným akcentem letního stolu. Doma si ho bez potíží zvládne připravit každý. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na kanál YouTube foodblogerky Marie Makarčuk.

Recept na dezert s broskvemi bez trouby

Ingredience: 1:

  • mléko – 700 ml
  • cukr – 4 polévkové lžíce
  • kukuřičný škrob – 4 polévkové lžíce
  • broskve – 2 ks.
  • sušenky – 6 ks
  • cukr – 1 polévková lžíce
  • máslo – 40 g

Příprava

  1. Broskev nakrájejte na kousky a vložte do mísy mixéru. Přidáme mléko, kukuřičný škrob, cukr a vše vyšleháme do homogenní hmoty.
  2. Poté tuto hmotu přelijeme do hrnce a na mírném ohni přivedeme k varu.
  3. Na dno formy přidejte rozdrcené sušenky a zalijte horkou směsí. Nechte v lednici vychladnout.
  4. V případě potřeby ozdobte vrch karamelizovanými broskvemi. Do pánve přidejte máslo, cukr a broskve. Vše společně podusíme 2-3 minuty.
  5. Vršek dezertu ozdobte zkaramelizovanými broskvemi a je hotovo.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )