Foto: z otevřených zdrojů
Tento jednoduchý recept umožňuje zachovat přirozenou chuť a vůni ovoce na zimu.
Sezóna jablek je v plném proudu a je snadné připravit chutnou a zdravou konzervaci bez cukru – jablka ve vlastní šťávě. Tento jednoduchý recept vám umožní uchovat si přirozenou chuť a vůni ovoce na zimu a navíc ušetří čas a minimum surovin. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na YouTube kanál známé kuchařky a foodblogerky Lilie Zvit.
Recept na jablka ve vlastní šťávě
Ingredience na 4 sklenice o objemu 0,5 litru:
- jablka – 1500 g (oloupaná)
- cukr – 300 g
- citronová šťáva – 4 lžíce
Příprava:
- Nejprve je třeba jablka zbavit slupky, vycentrovat a nakrájet na malé kousky. Poté je zalijeme citronovou šťávou, přidáme cukr, promícháme a necháme 30 min. stát.
- Poté šťávu scedíme a dáme je do sterilizovaných sklenic až po vrch. Přikryjeme víčky a vložíme do studené trouby, která by měla být vyhřátá na 160 stupňů. Jablka dusíme 10 minut od okamžiku varu.
- Nakonec jablka pevně uzavřeme pokličkami, obrátíme, přikryjeme dekou a necháme 24 hodin dusit.