Foto: z otevřených zdrojů
Recept na pečené maso, který oceníte
Při správné tepelné úpravě je maso měkké a rozplývá se v ústech. K tomu je třeba dodržovat několik jednoduchých kulinářských pravidel, která vám umožní zachovat šťávy uvnitř výrobku. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na kanál ukrajinského kuchaře Ivana Janjuka na YouTube.
Křehké pečené maso: jednoduchý recept
Složení: 1:
- Vepřová krkovice – 1 kg
- česnek – 2 stroužky
- cibule – 2 ks
- paprika – 1,5 lžičky
- sůl a pepř – podle chuti
- sójová omáčka – 70 g
- horká voda – 150 ml
- bylinky a cibule na posypání povrchu
Příprava:
- Vepřové maso nakrájejte na přibližné plátky jako na kebab. K marinování vložíme maso do mísy, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, nadrobno nasekaný česnek, papriku, sůl, pepř a sójovou omáčku. Důkladně promícháme a necháme 1 hodinu marinovat.
- Jakmile je hotovo, nalijte olej do rozehřáté pánve. Oddělte maso od cibule a dejte ho smažit. Nechte ho 3 minuty osmahnout a obraťte ho.
- Když je maso z obou stran opečené, zalijte ho vroucí vodou, přikryjte pokličkou a 15 minut poduste.
- Nakrájejte bylinky a cibuli. Na talíř položte pitu a na ni maso. Posypte bylinkami a pochutnejte si.