Šťavnaté pečené maso je ideální pro letní večeři: bude se vám rozplývat v ústech.

Foto: z otevřených zdrojů

Recept na pečené maso, který oceníte

Při správné tepelné úpravě je maso měkké a rozplývá se v ústech. K tomu je třeba dodržovat několik jednoduchých kulinářských pravidel, která vám umožní zachovat šťávy uvnitř výrobku. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na kanál ukrajinského kuchaře Ivana Janjuka na YouTube.

Křehké pečené maso: jednoduchý recept

Složení: 1:

  • Vepřová krkovice – 1 kg
  • česnek – 2 stroužky
  • cibule – 2 ks
  • paprika – 1,5 lžičky
  • sůl a pepř – podle chuti
  • sójová omáčka – 70 g
  • horká voda – 150 ml
  • bylinky a cibule na posypání povrchu

Příprava:

  1. Vepřové maso nakrájejte na přibližné plátky jako na kebab. K marinování vložíme maso do mísy, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, nadrobno nasekaný česnek, papriku, sůl, pepř a sójovou omáčku. Důkladně promícháme a necháme 1 hodinu marinovat.
  2. Jakmile je hotovo, nalijte olej do rozehřáté pánve. Oddělte maso od cibule a dejte ho smažit. Nechte ho 3 minuty osmahnout a obraťte ho.
  3. Když je maso z obou stran opečené, zalijte ho vroucí vodou, přikryjte pokličkou a 15 minut poduste.
  4. Nakrájejte bylinky a cibuli. Na talíř položte pitu a na ni maso. Posypte bylinkami a pochutnejte si.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )