Foto: z otevřených zdrojů
Příprava nevyžaduje žádné zvláštní dovednosti
Příznivci lehkých a zdravých svačinek ocení tento jednoduchý recept na nakládané papriky bez oleje. Umožňuje zachovat přirozenou chuť, jasnou barvu a křupavost zeleniny a proces přípravy nevyžaduje zvláštní dovednosti. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na kanál YouTube foodblogerky Anastasie Dmytryshyn.
Nakládané papriky: snadný recept
Na 1 litrovou sklenici potřebujete následující ingredience:
- bobkový list
- nové koření a zrnka pepře
- česnek – 3-4 stroužky
- sůl – 1 polévková lžíce
- cukr – 2 polévkové lžíce
- 9% ocet – 3 polévkové lžíce. l
- studená voda
Příprava
- Papriky je třeba omýt, oloupat a nakrájet na požadovaný tvar. Poté vezměte čistou sklenici a vložte do ní bobkový list, pepř a česnek. V případě potřeby můžete přidat i oblíbené bylinky nebo koření.
- Poté do sklenice vložte papriky. Podle autora videa není třeba sklenice sterilovat.
- Na papriky přidejte sůl, cukr, ocet a zalijte studenou vodou.
- Poté dáme vařit, přikryjeme pokličkami, obracíme až do úplného vychladnutí.