Nakládané papriky bez oleje: rychlý recept na zimu

Foto: z otevřených zdrojů

Příprava nevyžaduje žádné zvláštní dovednosti

Příznivci lehkých a zdravých svačinek ocení tento jednoduchý recept na nakládané papriky bez oleje. Umožňuje zachovat přirozenou chuť, jasnou barvu a křupavost zeleniny a proces přípravy nevyžaduje zvláštní dovednosti. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na kanál YouTube foodblogerky Anastasie Dmytryshyn.

Nakládané papriky: snadný recept

Na 1 litrovou sklenici potřebujete následující ingredience:

  • bobkový list
  • nové koření a zrnka pepře
  • česnek – 3-4 stroužky
  • sůl – 1 polévková lžíce
  • cukr – 2 polévkové lžíce
  • 9% ocet – 3 polévkové lžíce. l
  • studená voda

Příprava

  1. Papriky je třeba omýt, oloupat a nakrájet na požadovaný tvar. Poté vezměte čistou sklenici a vložte do ní bobkový list, pepř a česnek. V případě potřeby můžete přidat i oblíbené bylinky nebo koření.
  2. Poté do sklenice vložte papriky. Podle autora videa není třeba sklenice sterilovat.
  3. Na papriky přidejte sůl, cukr, ocet a zalijte studenou vodou.
  4. Poté dáme vařit, přikryjeme pokličkami, obracíme až do úplného vychladnutí.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )