Foto: z otevřených zdrojů
Chlazené lehce osolené cukety podávejte jako samostatný předkrm, lehkou přílohu k masu, rybám nebo bramborám.
Hledáte dokonalý předkrm, který je hotový za pár minut? Tyto lehce osolené cukety jsou přesně to, co potřebujete! Jsou svěží, chutné a křupavé a skvěle doplní každé jídlo. RBC-Ukrajina nám poradí, jak je snadno a rychle připravit, a cituje příspěvek kuchařky Jayne lubowitzové na Facebooku.
Recept
Složení:
- Cukety – 2-3 ks.
- Sůl – 0,5 lžičky soli.
- Mletý černý pepř – podle chuti
- Ocet (nejlépe jablečný) – 2 lžíce. litry.
- Cukr – 1 lžička.
- Česnek – 2-3 stroužky
- Sušený kopr nebo provensálské bylinky – 1 lžička.
- Olej (slunečnicový nebo olivový) – 2 polévkové lžíce.
Příprava
- Cukety důkladně omyjte. Pokud jsou mladé a křehké, můžete nechat slupku. Pokud je slupka tvrdá, je lepší ji oloupat. Cukety nakrájejte na tenká kolečka, půlkolečka nebo slámky, podle toho, co vám více vyhovuje.
- V hluboké míse smíchejte všechny ingredience na marinádu: sůl, černý pepř, ocet, cukr, nadrobno nasekaný česnek, sušený kopr nebo provensálské bylinky a rostlinný olej. Vše dobře promíchejte do hladka.
- Do mísy s připravenou marinádou přidejte nakrájené cukety. Promíchejte, aby byl každý kousek zcela pokryt ochucenou omáčkou.
- Mísu s cuketami vložte na 10-15 minut do chladničky. Během této doby vstřebají všechny chutě a dokonale se osolí.
Vychlazené nízko osolené cukety podávejte jako samostatnou svačinu, lehkou přílohu k masu, rybě nebo bramborám. Dobrou chuť!