Malé slané cukety jsou neuvěřitelnou svačinkou, která je hotová za 10 minut.

Foto: z otevřených zdrojů

Chlazené lehce osolené cukety podávejte jako samostatný předkrm, lehkou přílohu k masu, rybám nebo bramborám.

Hledáte dokonalý předkrm, který je hotový za pár minut? Tyto lehce osolené cukety jsou přesně to, co potřebujete! Jsou svěží, chutné a křupavé a skvěle doplní každé jídlo. RBC-Ukrajina nám poradí, jak je snadno a rychle připravit, a cituje příspěvek kuchařky Jayne lubowitzové na Facebooku.

Recept

Složení:

  • Cukety – 2-3 ks.
  • Sůl – 0,5 lžičky soli.
  • Mletý černý pepř – podle chuti
  • Ocet (nejlépe jablečný) – 2 lžíce. litry.
  • Cukr – 1 lžička.
  • Česnek – 2-3 stroužky
  • Sušený kopr nebo provensálské bylinky – 1 lžička.
  • Olej (slunečnicový nebo olivový) – 2 polévkové lžíce.

Příprava

  1. Cukety důkladně omyjte. Pokud jsou mladé a křehké, můžete nechat slupku. Pokud je slupka tvrdá, je lepší ji oloupat. Cukety nakrájejte na tenká kolečka, půlkolečka nebo slámky, podle toho, co vám více vyhovuje.
  2. V hluboké míse smíchejte všechny ingredience na marinádu: sůl, černý pepř, ocet, cukr, nadrobno nasekaný česnek, sušený kopr nebo provensálské bylinky a rostlinný olej. Vše dobře promíchejte do hladka.
  3. Do mísy s připravenou marinádou přidejte nakrájené cukety. Promíchejte, aby byl každý kousek zcela pokryt ochucenou omáčkou.
  4. Mísu s cuketami vložte na 10-15 minut do chladničky. Během této doby vstřebají všechny chutě a dokonale se osolí.

Vychlazené nízko osolené cukety podávejte jako samostatnou svačinu, lehkou přílohu k masu, rybě nebo bramborám. Dobrou chuť!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )