Jak uvařit kotlety z pohankových brambor a zelených plodů

Foto: z otevřených zdrojů

K přípravě řízků budete potřebovat ingredience, které se téměř vždy nacházejí v domácnosti každé hospodyňky.

V těchto řízcích ve složení není žádné maso, ale se zeleninou vyjdou také velmi chutně a zdravě, a pokud vám ještě zbyla pohanková kaše od oběda, jsou řízky připraveny velmi rychle.

K přípravě řízků budete potřebovat suroviny, které se téměř vždy nacházejí v domácnosti každé hospodyňky.

Recept

Složení:

  • pohanková krupice 1 šálek
  • voda 2 šálky
  • brambory 400 g
  • kuřecí vejce 1 ks.
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • bylinky (kopr, petržel)
  • rostlinný olej

Příprava:

  1. Pohankové kroupy propláchněte, zalijte vodou, osolte. Přiveďte k varu, snižte teplotu na minimum a vařte 20 minut. Nechte vychladnout.
  2. Oloupejte, omyjte a nastrouhejte brambory, vymačkejte z nich šťávu.
  3. Zeleninu opláchněte pod tekoucí vodou a nakrájejte nadrobno.
  4. Do mísy dejte pohanku, brambory, vejce, bylinky, mletý černý pepř, sůl a dobře promíchejte.
  5. Namočte si ruce do vody a vytvarujte malé placičky, každou namočte do mouky.
  6. Na pánvi na středním ohni rozehřejte rostlinný olej, vložte do něj kotlety a osmažte je z obou stran dozlatova.

Pokud se vám směs zdá příliš tekutá, přidejte jednu lžíci pšeničné mouky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )