Foto: z otevřených zdrojů
K přípravě řízků budete potřebovat ingredience, které se téměř vždy nacházejí v domácnosti každé hospodyňky.
V těchto řízcích ve složení není žádné maso, ale se zeleninou vyjdou také velmi chutně a zdravě, a pokud vám ještě zbyla pohanková kaše od oběda, jsou řízky připraveny velmi rychle.
K přípravě řízků budete potřebovat suroviny, které se téměř vždy nacházejí v domácnosti každé hospodyňky.
Recept
Složení:
- pohanková krupice 1 šálek
- voda 2 šálky
- brambory 400 g
- kuřecí vejce 1 ks.
- mletý černý pepř
- sůl
- bylinky (kopr, petržel)
- rostlinný olej
Příprava:
- Pohankové kroupy propláchněte, zalijte vodou, osolte. Přiveďte k varu, snižte teplotu na minimum a vařte 20 minut. Nechte vychladnout.
- Oloupejte, omyjte a nastrouhejte brambory, vymačkejte z nich šťávu.
- Zeleninu opláchněte pod tekoucí vodou a nakrájejte nadrobno.
- Do mísy dejte pohanku, brambory, vejce, bylinky, mletý černý pepř, sůl a dobře promíchejte.
- Namočte si ruce do vody a vytvarujte malé placičky, každou namočte do mouky.
- Na pánvi na středním ohni rozehřejte rostlinný olej, vložte do něj kotlety a osmažte je z obou stran dozlatova.
Pokud se vám směs zdá příliš tekutá, přidejte jednu lžíci pšeničné mouky.