Lehká struktura, kombinace čerstvých bobulí a jemného sýra vytváří dezert, který nelze odmítnout.
Jemný, krémový a velmi snadný na přípravu, tento nepečený borůvkový cheesecake se stane skutečnou ozdobou stolu. Lehká textura, kombinace čerstvých bobulí a jemného sýra vytvářejí dezert, který nelze odmítnout. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na instagramovou stránku foodblogera Alexe Mila.
Borůvkový cheesecake: snadný recept
Složení: 1:
- kávové sušenky – 150 g
- máslo – 55 g
- tvaroh – 550 g
- bílý jogurt – 220 g
- cukr nebo náhražka cukru – 80 g
- voda – 60 g
- želatina – 12 g
- vanilkový cukr – 5 g
- citronová šťáva – 5 g
- borůvky – 120 g
- modré želé – 2 balení
- vroucí voda – 600 g
Příprava:
- Nejprve je třeba sušenky rozšlehat na drobky a naplnit je rozpuštěným máslem. Promícháme a nalijeme do pergamenem vyložené formy. Udupeme dno, bez boků a vložíme do lednice.
- Poté smícháme vodu a želatinu, necháme nabobtnat. Do tvarohu přidáme bílý jogurt a cukr. Můžeme přidat trochu vanilkového cukru a citronové šťávy.
- Vše rozšlehejte mixérem na homogenní hmotu. Pro barvu můžete přidat žluté barvivo a získáte modrožlutý dort. Želatinu rozpustíme v mikrovlnné troubě a vlijeme ji do tvarohové směsi. Důkladně promícháme a nalijeme na spodní vrstvu. Pošlete do lednice ztuhnout.
- Do zmrzlé tvarohové směsi vtlačte borůvky. Želé vlijeme do vroucí vody, promícháme a necháme mírně zhoustnout na konzistenci zakysané smetany – pak lžící nalijeme na tvarohový koláč a necháme zcela vychladnout.