Chuť léta: snadný recept na borůvkový cheesecake bez pečení

Lehká struktura, kombinace čerstvých bobulí a jemného sýra vytváří dezert, který nelze odmítnout.

Jemný, krémový a velmi snadný na přípravu, tento nepečený borůvkový cheesecake se stane skutečnou ozdobou stolu. Lehká textura, kombinace čerstvých bobulí a jemného sýra vytvářejí dezert, který nelze odmítnout. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na instagramovou stránku foodblogera Alexe Mila.

Borůvkový cheesecake: snadný recept

Složení: 1:

  • kávové sušenky – 150 g
  • máslo – 55 g
  • tvaroh – 550 g
  • bílý jogurt – 220 g
  • cukr nebo náhražka cukru – 80 g
  • voda – 60 g
  • želatina – 12 g
  • vanilkový cukr – 5 g
  • citronová šťáva – 5 g
  • borůvky – 120 g
  • modré želé – 2 balení
  • vroucí voda – 600 g

Příprava:

  1. Nejprve je třeba sušenky rozšlehat na drobky a naplnit je rozpuštěným máslem. Promícháme a nalijeme do pergamenem vyložené formy. Udupeme dno, bez boků a vložíme do lednice.
  2. Poté smícháme vodu a želatinu, necháme nabobtnat. Do tvarohu přidáme bílý jogurt a cukr. Můžeme přidat trochu vanilkového cukru a citronové šťávy.
  3. Vše rozšlehejte mixérem na homogenní hmotu. Pro barvu můžete přidat žluté barvivo a získáte modrožlutý dort. Želatinu rozpustíme v mikrovlnné troubě a vlijeme ji do tvarohové směsi. Důkladně promícháme a nalijeme na spodní vrstvu. Pošlete do lednice ztuhnout.
  4. Do zmrzlé tvarohové směsi vtlačte borůvky. Želé vlijeme do vroucí vody, promícháme a necháme mírně zhoustnout na konzistenci zakysané smetany – pak lžící nalijeme na tvarohový koláč a necháme zcela vychladnout.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )