Zavařování dresinků umožňuje zachovat chuť a vůni letní zeleniny po dlouhou dobu.
Boršč je ještě chutnější, pokud znáte tajemství správné zálivky. Nabízíme recept, který dodá pokrmu bohaté aroma a jedinečnou chuť a podmaní si i ty nejnáročnější gurmány. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na kulinářský kanál YouTube „Karpatski Shkvarki“.
Recept na borščový dresink
Konzervování dresinku umožňuje uchovat chuť a vůni letní zeleniny po dlouhou dobu. Boršč si tak můžete uvařit i v zimě se svěží chutí léta.
Složení: 1:
- červená řepa – 3 kg
- rajčata – 3 kg
- paprika – 1,2 kg
- mrkev – 1,2 kg
- cibule – 1,2 kg
- pálivá paprika – 1 ks
- rostlinný olej – 900 g
- cukr – 9 lžic
- sůl – 3 polévkové lžíce
- 9% ocet – 9 lžic
- koření – 10 ks.
- bobkový list – 9 ks
- česnek – 1 hlavička
- Koření Khmeli Suneli – 3 lžičky
- svazek bylinek
Příprava
- Do velkého hrnce nalijte 900 g rostlinného oleje. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a osmažte ji dozlatova.
- Nastrouhejte mrkev a červenou řepu na hrubém struhadle. Do hrnce přidáme nejprve mrkev a osmahneme ji. Poté oloupejte papriku, nakrájejte ji na plátky, přidejte do hrnce a 10 minut smažte.
- Poté přidáme červenou řepu a dusíme na mírném ohni dalších 10 minut.
- V míse k rajčatům přidáme pálivou papriku, česnek a rozmixujeme mixérem.
- Vlijeme do hrnce, přidáme 9 lžic cukru, 3 lžíce soli, 9 ks bobkového listu, 10 hrášků oregana, pepř a koření „Khmeli Suneli“.
- Vše důkladně promícháme a na mírném ohni dusíme 35 minut. Bylinky nasekáme a na závěr přidáme bylinky a ocet do zálivky.
- Zálivku nalijte do sterilizovaných sklenic a uzavřete víčky.