Boršč ve sklenici: recept na chutný domácí dresink na zimu

Zavařování dresinků umožňuje zachovat chuť a vůni letní zeleniny po dlouhou dobu.

Boršč je ještě chutnější, pokud znáte tajemství správné zálivky. Nabízíme recept, který dodá pokrmu bohaté aroma a jedinečnou chuť a podmaní si i ty nejnáročnější gurmány. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na kulinářský kanál YouTube „Karpatski Shkvarki“.

Recept na borščový dresink

Konzervování dresinku umožňuje uchovat chuť a vůni letní zeleniny po dlouhou dobu. Boršč si tak můžete uvařit i v zimě se svěží chutí léta.

Složení: 1:

  • červená řepa – 3 kg
  • rajčata – 3 kg
  • paprika – 1,2 kg
  • mrkev – 1,2 kg
  • cibule – 1,2 kg
  • pálivá paprika – 1 ks
  • rostlinný olej – 900 g
  • cukr – 9 lžic
  • sůl – 3 polévkové lžíce
  • 9% ocet – 9 lžic
  • koření – 10 ks.
  • bobkový list – 9 ks
  • česnek – 1 hlavička
  • Koření Khmeli Suneli – 3 lžičky
  • svazek bylinek

Příprava

  1. Do velkého hrnce nalijte 900 g rostlinného oleje. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a osmažte ji dozlatova.
  2. Nastrouhejte mrkev a červenou řepu na hrubém struhadle. Do hrnce přidáme nejprve mrkev a osmahneme ji. Poté oloupejte papriku, nakrájejte ji na plátky, přidejte do hrnce a 10 minut smažte.
  3. Poté přidáme červenou řepu a dusíme na mírném ohni dalších 10 minut.
  4. V míse k rajčatům přidáme pálivou papriku, česnek a rozmixujeme mixérem.
  5. Vlijeme do hrnce, přidáme 9 lžic cukru, 3 lžíce soli, 9 ks bobkového listu, 10 hrášků oregana, pepř a koření „Khmeli Suneli“.
  6. Vše důkladně promícháme a na mírném ohni dusíme 35 minut. Bylinky nasekáme a na závěr přidáme bylinky a ocet do zálivky.
  7. Zálivku nalijte do sterilizovaných sklenic a uzavřete víčky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )