Foto: z veřejných zdrojů
Co je třeba přidat do mletého masa, abyste získali chutný pokrm, si přečtěte níže.
Někdy může jedna ingredience zcela změnit chuť řízků nebo karbanátků. Pravděpodobně jste již četli o jedlé sodě, kypřicím prášku nebo bujonu. Ale tohle není ono. Co je třeba přidat do mletého masa, abyste poté získali chutný pokrm, vysvětluje Onet.
Co byste měli vědět o tajné přísadě do mletého masa.
Takto připravené mleté maso bude neuvěřitelně šťavnaté, křehké a doslova se vám rozplyne v ústech. Jedna oblíbená přísada dokonale zvýrazní chuť masa a pozitivně ovlivní jeho strukturu. Tyto kotlety jsou mistrovským dílem.
Tajemstvím je máslo, produkt, který mletému masu dodá zcela nový rozměr chuti. Přidání jedné lžíce rozpuštěného másla do masové směsi je jednoduchý trik, který promění mleté maso v explozi chuti.
Díky máslu jsou kotlety mimořádně šťavnaté, měkké a křehké. Jeho krémová konzistence se dokonale spojí s mletým vepřovým masem, cibulí a kořením a dodá pokrmu jedinečnou chuť a vůni. Je důležité, aby bylo máslo měkké, proto se vyplatí vyndat ho z lednice předem.
Co ještě potřebujete vědět o dokonalých kotletách
Důležitá je samozřejmě také kvalita a čerstvost masa. Vyplatí se kombinovat různé druhy, například vepřové a hovězí maso. Dobrým nápadem je také použití čerstvého aromatického koření. Masové kuličky z libového masa a osmažené na troše tuku jsou středně nízkokalorické.
V kombinaci s bramborami a velkou porcí zeleniny představují vydatné a výživné jídlo.