Neuvěřitelné potěšení: vaření lahodných makových knedlíků s jemným tvarohem

Foto: z otevřených zdrojů

K přípravě se používá jednoduché těsto, do kterého se přidává mák.

Varenyky s mákem jsou tradičním pokrmem ukrajinské kuchyně, který se často připravuje na svátky. K přípravě se používá jednoduché těsto, do kterého se přidává mák. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na instagramovou stránku foodblogerky Marie Chui.

Recept na knedlíky s mákem

Ingredience: 1:

  • mouka – 225 g
  • cukr – 1 polévková lžíce
  • vejce – 2 ks
  • voda – 80 ml
  • tvaroh – 300 g
  • cukr – podle chuti

Příprava

  1. Těsto připravíte tak, že do prosáté mouky přidáte mák, cukr, jedno vejce a vodu. Vypracujte měkké těsto, přikryjte ho a nechte 20-30 minut odpočinout.
  2. Na náplň smíchejte tvaroh, jedno vejce a cukr podle chuti.
  3. Poté těsto rozválíme, vykrajujeme kolečka, na ně dáme náplň a vytvarujeme knedlíky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )