Foto: z otevřených zdrojů
K přípravě se používá jednoduché těsto, do kterého se přidává mák.
Varenyky s mákem jsou tradičním pokrmem ukrajinské kuchyně, který se často připravuje na svátky. K přípravě se používá jednoduché těsto, do kterého se přidává mák. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na instagramovou stránku foodblogerky Marie Chui.
Recept na knedlíky s mákem
Ingredience: 1:
- mouka – 225 g
- cukr – 1 polévková lžíce
- vejce – 2 ks
- voda – 80 ml
- tvaroh – 300 g
- cukr – podle chuti
Příprava
- Těsto připravíte tak, že do prosáté mouky přidáte mák, cukr, jedno vejce a vodu. Vypracujte měkké těsto, přikryjte ho a nechte 20-30 minut odpočinout.
- Na náplň smíchejte tvaroh, jedno vejce a cukr podle chuti.
- Poté těsto rozválíme, vykrajujeme kolečka, na ně dáme náplň a vytvarujeme knedlíky.