Našli jsme ten nejlepší recept, jak si tuto pochoutku snadno připravit doma a překvapit své blízké.
Křupavé ořechy s jemnou náplní jsou dezertem, který vyvolává hřejivé vzpomínky. Našli jsme ten nejlepší recept, jak si tuto pochoutku snadno připravit doma a překvapit své blízké. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na kanál YouTube foodblogerky Marie Makarčuk.
Recept na chutné ořechy
Složení: ořechy, ořechy, ořechy, ořechy, ořechy:
- mouka – 3 šálky
- máslo nebo margarín – 250 g
- sádlo – 2 lžíce
- sůl – špetka
- cukr – 0,5 šálku
- jedlá soda – 1/4 lžičky
- citronová šťáva – 1 lžička
- vejce – 2 ks
Na náplň Rafaello:
- máslo – 100 g
- kondenzované mléko – 100 g
- kokosové hobliny – 50 g
- mandle
Příprava
- Do mísy nasypte dva hrnky mouky a na struhadle nastrouhejte vychladlý margarín. Přidejte sádlo a rukama důkladně promíchejte.
- K vejcím přidejte cukr a špetku soli a vyšlehejte. Poté směs přidejte do mísy, namočte do ní jedlou sodu s citronovou šťávou a uhněťte těsto.
- Třetí šálek přidávejte postupně, aby se těsto „nezacpalo“. Z těsta vytvarujte malé kuličky, každou o hmotnosti asi 4-5 g.
- Formu na ořechy vymažte olejem a upečte. V případě potřeby okraje ořechů ořízněte.
- Na náplň do másla pokojové teploty přidáme kondenzované mléko, kokosové hobliny a vyšleháme mixérem.
- Každou polovinu potřeme krémem, doprostřed dáme mandli a oba díly spojíme. Pokud krém z ořechů vyčnívá, neodstraňujeme ho, ale obalíme v kokosových hoblinách.