Domácí ořechy Raffaello, které se rychle snědí: všichni budou chtít další.

Našli jsme ten nejlepší recept, jak si tuto pochoutku snadno připravit doma a překvapit své blízké.

Křupavé ořechy s jemnou náplní jsou dezertem, který vyvolává hřejivé vzpomínky. Našli jsme ten nejlepší recept, jak si tuto pochoutku snadno připravit doma a překvapit své blízké. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na kanál YouTube foodblogerky Marie Makarčuk.

Recept na chutné ořechy

Složení: ořechy, ořechy, ořechy, ořechy, ořechy:

  • mouka – 3 šálky
  • máslo nebo margarín – 250 g
  • sádlo – 2 lžíce
  • sůl – špetka
  • cukr – 0,5 šálku
  • jedlá soda – 1/4 lžičky
  • citronová šťáva – 1 lžička
  • vejce – 2 ks

Na náplň Rafaello:

  • máslo – 100 g
  • kondenzované mléko – 100 g
  • kokosové hobliny – 50 g
  • mandle

Příprava

  1. Do mísy nasypte dva hrnky mouky a na struhadle nastrouhejte vychladlý margarín. Přidejte sádlo a rukama důkladně promíchejte.
  2. K vejcím přidejte cukr a špetku soli a vyšlehejte. Poté směs přidejte do mísy, namočte do ní jedlou sodu s citronovou šťávou a uhněťte těsto.
  3. Třetí šálek přidávejte postupně, aby se těsto „nezacpalo“. Z těsta vytvarujte malé kuličky, každou o hmotnosti asi 4-5 g.
  4. Formu na ořechy vymažte olejem a upečte. V případě potřeby okraje ořechů ořízněte.
  5. Na náplň do másla pokojové teploty přidáme kondenzované mléko, kokosové hobliny a vyšleháme mixérem.
  6. Každou polovinu potřeme krémem, doprostřed dáme mandli a oba díly spojíme. Pokud krém z ořechů vyčnívá, neodstraňujeme ho, ale obalíme v kokosových hoblinách.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )