Cukety v tomto těstě jsou první, které smetete ze stolu: recept

Tuto variantu lze považovat za základní, protože je nejjednodušší.

Cuketa v těstíčku na pánvi je velmi oblíbeným letním pokrmem, který se během zeleninové sezóny připravuje téměř v každé domácnosti. Přitom ji různé hospodyňky připravují po svém.

Tuto variantu lze považovat za základní, protože je nejjednodušší.

Cukety v těstíčku s vejcem a moukou

Ingredience

  • dvě malé cukety;
  • dvě lžičky soli;
  • dvě nebo tři vejce;
  • 70-80 gramů mouky;
  • tři až čtyři lžíce oleje (rostlinného).

Příprava:

  1. Pokud jsou cukety velmi mladé a mají tenkou slupku, nemusíte je loupat. Nakrájejte je na kolečka a posypte je polovinou soli.
  2. Vejce rozšlehejte se zbylou solí.
  3. Mouku prosejte do samostatné mísy.
  4. Nalijte olej do pánve a zahřejte ho na středním plameni.
  5. Cukety obalte v mouce, namočte v rozšlehaném vejci a vložte na pánev.
  6. Každou stranu smažte asi tři minuty. Takto připravte všechny cukety.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )