Tuto variantu lze považovat za základní, protože je nejjednodušší.
Cuketa v těstíčku na pánvi je velmi oblíbeným letním pokrmem, který se během zeleninové sezóny připravuje téměř v každé domácnosti. Přitom ji různé hospodyňky připravují po svém.
Tuto variantu lze považovat za základní, protože je nejjednodušší.
Cukety v těstíčku s vejcem a moukou
Ingredience
- dvě malé cukety;
- dvě lžičky soli;
- dvě nebo tři vejce;
- 70-80 gramů mouky;
- tři až čtyři lžíce oleje (rostlinného).
Příprava:
- Pokud jsou cukety velmi mladé a mají tenkou slupku, nemusíte je loupat. Nakrájejte je na kolečka a posypte je polovinou soli.
- Vejce rozšlehejte se zbylou solí.
- Mouku prosejte do samostatné mísy.
- Nalijte olej do pánve a zahřejte ho na středním plameni.
- Cukety obalte v mouce, namočte v rozšlehaném vejci a vložte na pánev.
- Každou stranu smažte asi tři minuty. Takto připravte všechny cukety.