Foto: z veřejných zdrojů
Chuť cukety není vůbec cítit, ale díky ní je pečivo uvnitř křehké a mírně vlhké.
Cuketu lze použít nejen jako svačinu, ale také na pečení. Překvapte svou rodinu přípravou čokoládových muffinů s cuketou.
Cuketu vůbec necítíte, ale díky ní je pečivo uvnitř křehké a lehce vlhké.
Recept
Složení
- cuketa (mladá) 250 g
- pšeničná mouka 150 g
- kuřecí vejce 1 ks.
- cukr 150 g
- rostlinný olej 50 ml
- kakaový prášek 1,5 lžíce.
- kypřící prostředek 1 lžička
- mletá skořice
- špetka soli
Příprava:
- Cuketu nastrouhejte na jemném struhadle a vymačkejte z ní přebytečnou tekutinu. Přidáme vejce, promícháme, přidáme cukr, sůl, vlijeme rostlinný olej a lehce vyšleháme metličkou.
- Do mouky přes síto přidáme kakaový prášek, prášek do pečiva, skořici, promícháme a přidáme k cuketové směsi a dobře promícháme.
- Těsto rozetřete do silikonových forem a naplňte je o něco více než do poloviny.
- Pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 25-30 minut. Nechte mírně vychladnout, vyjměte z formiček a posypte moučkovým cukrem.