Čokoládové muffiny s cuketou

Foto: z veřejných zdrojů

Chuť cukety není vůbec cítit, ale díky ní je pečivo uvnitř křehké a mírně vlhké.

Cuketu lze použít nejen jako svačinu, ale také na pečení. Překvapte svou rodinu přípravou čokoládových muffinů s cuketou.

Cuketu vůbec necítíte, ale díky ní je pečivo uvnitř křehké a lehce vlhké.

Recept

Složení

  • cuketa (mladá) 250 g
  • pšeničná mouka 150 g
  • kuřecí vejce 1 ks.
  • cukr 150 g
  • rostlinný olej 50 ml
  • kakaový prášek 1,5 lžíce.
  • kypřící prostředek 1 lžička
  • mletá skořice
  • špetka soli

Příprava:

  1. Cuketu nastrouhejte na jemném struhadle a vymačkejte z ní přebytečnou tekutinu. Přidáme vejce, promícháme, přidáme cukr, sůl, vlijeme rostlinný olej a lehce vyšleháme metličkou.
  2. Do mouky přes síto přidáme kakaový prášek, prášek do pečiva, skořici, promícháme a přidáme k cuketové směsi a dobře promícháme.
  3. Těsto rozetřete do silikonových forem a naplňte je o něco více než do poloviny.
  4. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 25-30 minut. Nechte mírně vychladnout, vyjměte z formiček a posypte moučkovým cukrem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )