Broskve na zimu v půlkách. Nemohou se rovnat těm kupovaným v obchodě.

Broskve jsou celé, pevné a velmi chutné.

Když je sezóna broskví, je čas postarat se o sladké přípravy na zimu. Mezi nejoblíbenější varianty pro hostitele patří celé půlky v sirupu, které zůstávají pevné, voňavé a neuvěřitelně chutné. Takový dezert je ideální pro děti a dospělí ho ochotně přidávají do pečiva nebo podávají jako samostatný pokrm. Jak připravit broskve v půlkách na zimu, nám s odkazem na příspěvek kuchařky Jayne lubowitzové na Facebooku poradí RBC-Ukrajina.

Tento recept je určen pro 6litrové sklenice, ale pokud chcete, můžete si připravit poloviční porce.

Recept

Složení:

  • 35-40 zralých broskví
  • 400 g cukru
  • 1 lžička kyseliny citronové
  • 2 litry vody
  • sterilizované sklenice a víčka

Příprava:

Broskve dobře opláchněte a opatrně je rozkrojte napůl a zbavte jádřinců. Pokud chcete, odstraňte slupku – ovoce tak bude křehčí, ale pro výraznější chuť ji můžete ponechat.

  1. Půlky naskládejte do zavařovacích sklenic – do každé dejte 6-7 kusů, nádobu nenaplňujte až po okraj.
  2. Dejte vařit 2 litry vody a broskve jimi zalijte. Přikryjte víčky a nechte sklenice vychladnout.
  3. Po vychladnutí vodu slijte zpět do hrnce, přidejte cukr a sirup přiveďte k varu.
  4. Do každé sklenice kápněte špetku kyseliny citronové a naplňte ji horkým sirupem.
  5. Zašroubujte víčka, otočte sklenice dnem vzhůru a dobře je přikryjte dekou, dokud nevychladnou.

Broskve se vyklopí celé, pevné a velmi voňavé. V zimě je můžete podávat dětem jako zdravý dezert, použít je na ozdobu koláčů nebo přidat do koláčů. Jakmile jednou ochutnáte tyto sladké plody v sirupu, budete se k jejich chuti chtít vrátit znovu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )