Ukazuje se, že existuje druh masa, který je nejen levný, ale také skvělý do vývaru.
Chcete si uvařit dobrý a chutný vývar? Pro tento účel je nutné koupit to nejdražší maso. Jaký výrobek na vaření vývaru byste neměli v obchodě ignorovat, radí Onet.
Z jakého masa vařit vývar?
Ukázalo se, že existuje druh masa, který je nejen levný, ale také se výborně hodí na vývar. Navíc se jedná o surovinu, která je v každodenním vaření často přehlížena a podceňována. A to je škoda, protože může vývaru dodat mimořádnou hloubku chuti a lehkost, které nelze dosáhnout s jinými druhy masa.
Tradičně se vývar připravuje z jiných druhů masa, ale kuřecí srdíčka jsou skvělou alternativou. Nejenže jsou ekonomické, ale jsou také velmi výživné. Vývaru dodávají jedinečnou, bohatou chuť.
V kombinaci s aromatickou zeleninou, jako je mrkev, celer a petržel, vytvářejí polévku, která potěší i ty nejnáročnější gurmány. Navíc je díky jejich ceně příprava výživného pokrmu pro domácnost dostupná.Proč se vyplatí vařit kuřecí polévku z kuřecích srdíček?
Ve srovnání s oblíbenými částmi kuřete, jako jsou prsa nebo stehna, obsahují více železa, takže jsou ideální volbou pro ty, kteří trpí chudokrevností nebo únavou. Jsou také bohatá na vitaminy skupiny B včetně B12, které podporují nervový systém a tvorbu červených krvinek.
Kromě bílkovin a vitamínů obsahují kuřecí srdíčka také minerální látky, jako je zinek, fosfor a selen. Zinek podporuje imunitu a urychluje hojení ran, fosfor posiluje kosti a zuby a selen působí jako antioxidant a chrání buňky před poškozením.
Srdce mají vysoký obsah kolagenu, který se při delším vaření vstřebává do vývaru a dodává mu sametovou strukturu a přírodní želé. Jejich intenzivní, mírně nasládlá chuť dodává vývaru bohatší a hlubší chuť.