Těstoviny se slaninou a broskvemi: velmi jednoduchý, ale vynikající recept

Léto je časem experimentů. Zkuste si připravit těstoviny s gorgonzolou, broskvemi a slaninou.

Každý ví, že těstoviny a slanina se k sobě hodí, ale ukázalo se, že když do směsi přidáte broskve a sýr gorgonzola, pokrm bude nejen chutný, ale také velmi rafinovaný a neobvyklý.

Recept

Složení:

  • linguini 300-400 g
  • panenský olivový olej – 1 polévková lžíce
  • slanina – 150-200 g
  • šalotka – 2 ks
  • broskev = 1 ks
  • sýr gorgonzola – 70 g
  • čerstvý tymián – 2 polévkové lžíce

Příprava:

  1. Nakrájejte slaninu na plátky.
  2. Šalotku nakrájejte na tenké plátky.
  3. Broskev nakrájejte na tenké plátky.
  4. Rozdrťte gorgonzolu.
  5. Linguini vařte ve velkém hrnci s osolenou vroucí vodou do měkka 8-10 minut. Poté je slijte a smíchejte s olivovým olejem.
  6. Na velké pánvi osmažte slaninu do křupava, 5-6 minut. Slaninu vyjměte z pánve a na slaninovém tuku osmahněte šalotku do měkka, asi 2 minuty.
  7. Přidejte plátky broskví a vařte, dokud nejsou měkké, asi 4 minuty.
  8. Přidejte těstoviny a slaninu zpět na pánev a promíchejte. Přidejte gorgonzolu a míchejte, dokud se nespojí. Ozdobte tymiánem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )