Léto je časem experimentů. Zkuste si připravit těstoviny s gorgonzolou, broskvemi a slaninou.
Každý ví, že těstoviny a slanina se k sobě hodí, ale ukázalo se, že když do směsi přidáte broskve a sýr gorgonzola, pokrm bude nejen chutný, ale také velmi rafinovaný a neobvyklý.
Recept
Složení:
- linguini 300-400 g
- panenský olivový olej – 1 polévková lžíce
- slanina – 150-200 g
- šalotka – 2 ks
- broskev = 1 ks
- sýr gorgonzola – 70 g
- čerstvý tymián – 2 polévkové lžíce
Příprava:
- Nakrájejte slaninu na plátky.
- Šalotku nakrájejte na tenké plátky.
- Broskev nakrájejte na tenké plátky.
- Rozdrťte gorgonzolu.
- Linguini vařte ve velkém hrnci s osolenou vroucí vodou do měkka 8-10 minut. Poté je slijte a smíchejte s olivovým olejem.
- Na velké pánvi osmažte slaninu do křupava, 5-6 minut. Slaninu vyjměte z pánve a na slaninovém tuku osmahněte šalotku do měkka, asi 2 minuty.
- Přidejte plátky broskví a vařte, dokud nejsou měkké, asi 4 minuty.
- Přidejte těstoviny a slaninu zpět na pánev a promíchejte. Přidejte gorgonzolu a míchejte, dokud se nespojí. Ozdobte tymiánem.