Těstovinový nákyp s mletým masem: recept na zjednodušené lasagne

Foto: z otevřených zdrojů

Jedná se o lehčí verzi lasagní, při které se používají jakékoli těstoviny.

Kastrol se zlatavou sýrovou krustou z těstovin, mletého masa a sýra. Tento pokrm je dobré podávat se zeleninou a čerstvými bylinkami.

Recept

Složení

  • mleté maso – 400 g
  • těstoviny – 400 g
  • vejce – 1 ks.
  • cibule – 1 ks
  • mrkev – 1 ks.
  • sýr – 100 g
  • česnek – 2 stroužky
  • rostlinný olej – 3 polévkové lžíce.
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • bazalka – 0,5 čajové lžičky
  • mletá paprika – 1 čajová lžička

Příprava

  1. Cibuli a česnek nakrájejte najemno, mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle.
  2. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej, osmahněte na něm cibuli a mrkev, přidejte česnek a ještě minutu smažte. Osmaženou zeleninu smícháme se syrovým mletým masem, přidáme vejce, sůl, pepř, bazalku, papriku. Dobře promíchejte.
  3. Těstoviny uvaříme do poloměkka, rozdělíme je na tři díly.
  4. Do zapékací misky vložte jednu část těstovin, pak polovinu mletého masa, druhou část těstovin a zbývající polovinu mletého masa a navrch třetí část těstovin.
  5. Posypte nahrubo nastrouhaným sýrem. Pečte 45 minut při 180 stupních.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )