Foto: z otevřených zdrojů
Jedná se o lehčí verzi lasagní, při které se používají jakékoli těstoviny.
Kastrol se zlatavou sýrovou krustou z těstovin, mletého masa a sýra. Tento pokrm je dobré podávat se zeleninou a čerstvými bylinkami.
Recept
Složení
- mleté maso – 400 g
- těstoviny – 400 g
- vejce – 1 ks.
- cibule – 1 ks
- mrkev – 1 ks.
- sýr – 100 g
- česnek – 2 stroužky
- rostlinný olej – 3 polévkové lžíce.
- sůl
- mletý černý pepř
- bazalka – 0,5 čajové lžičky
- mletá paprika – 1 čajová lžička
Příprava
- Cibuli a česnek nakrájejte najemno, mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Na pánvi rozehřejte rostlinný olej, osmahněte na něm cibuli a mrkev, přidejte česnek a ještě minutu smažte. Osmaženou zeleninu smícháme se syrovým mletým masem, přidáme vejce, sůl, pepř, bazalku, papriku. Dobře promíchejte.
- Těstoviny uvaříme do poloměkka, rozdělíme je na tři díly.
- Do zapékací misky vložte jednu část těstovin, pak polovinu mletého masa, druhou část těstovin a zbývající polovinu mletého masa a navrch třetí část těstovin.
- Posypte nahrubo nastrouhaným sýrem. Pečte 45 minut při 180 stupních.