Sladká a křupavá korejská mrkev na zimu: tajemství je ve třech hlavních kořeních

Foto: z otevřených zdrojů

Slaná svačinka vyrobená vlastníma rukama, kterou budete chtít ochutnat v zimě.

V létě si hospodyňky dělají zásoby zeleniny, lesních plodů a ovoce, aby si je mohly v chladném období zavařit doma. Korejská mrkev na zimu s kořením je jedním z nejoblíbenějších pokrmů. Naučte se, jak je uvařit, abyste potěšili své blízké.

První recept se určitě bude líbit těm, kteří chtějí získat kořeněnou korejskou mrkev na zimu. Nezapomeňte přidat chilli papričky, které jí dodají jen palčivou chuť.

Korejská mrkev na zimu ve sklenicích s chilli papričkami

Složení: 1:

  • Jeden a půl kilogramu mrkve;
  • půl šálku slunečnicového oleje;
  • jedna a půl čajové lžičky soli;
  • dvě lžíce cukru;
  • jedna lžíce koriandru;
  • osm stroužků česneku;
  • lžíce papriky;
  • půl lžičky mletého černého pepře;
  • třetinu čajové lžičky mletého chilli;
  • tři lžíce 9% octa.

Příprava:

  1. Nastrouhejte mrkev na korejském struhadle, pokud ho nemáte, můžete použít obyčejné.
  2. Přendejte do mísy, posypte cukrem a promíchejte. V hrnci rozehřejte olej, aniž byste ho přivedli k varu.
  3. Přidejte všechno koření uvedené v receptu, promíchejte a vzniklou směs nalijte přímo do mrkve.
  4. Přidejte ocet a znovu rukama promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozprostřelo po zelenině.
  5. Nechte mrkev hodinu namáčet, poté ji vložte do sterilizovaných sklenic, uzavřete víčky a uložte ke skladování.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )