Foto: z otevřených zdrojů
Pokrm je chutný a zdravý
Klasická omeleta bude mnohem chutnější, pokud do ní přidáte houby, bylinky a sýr. Pokrm se tak stane chutným a zdravým.
Recept
Složení:
- kuřecí vejce 4 ks
- žampiony 150 g
- tvrdý sýr 40 g
- zakysaná smetana 1 polévková lžíce.
- rozpuštěné máslo 1,5 polévkové lžíce.
- čerstvý špenát 507 listů
- zelená cibule 2 snítky
- mletý černý pepř
- sůl
Příprava:
- Sýr nastrouhejte na středním struhadle.
- Špenátové listy a zelenou cibulku opláchněte pod tekoucí vodou a osušte papírovou utěrkou. Cibuli nakrájejte nadrobno a špenát na větší kousky.
- Houby omyjte a nakrájejte na plátky.
- Vejce rozšleháme metličkou, přidáme zakysanou smetanu, mletý černý pepř, sůl a znovu rozšleháme.
- Na pánvi rozehřejeme rozpuštěné máslo a osmahneme na něm houby, dokud se neodpaří tekutina, opepříme a osolíme. Vložíme zelenou cibulku, špenát, promícháme a minutu smažíme, pak zalijeme vejci a posypeme sýrem. Přikryjte pokličkou a omeletu smažte na mírném ohni, dokud není hotová, 10-15 minut.