Omeleta s houbami, bylinkami a sýrem: recept na rychlou snídani

Foto: z otevřených zdrojů

Pokrm je chutný a zdravý

Klasická omeleta bude mnohem chutnější, pokud do ní přidáte houby, bylinky a sýr. Pokrm se tak stane chutným a zdravým.

Recept

Složení:

  • kuřecí vejce 4 ks
  • žampiony 150 g
  • tvrdý sýr 40 g
  • zakysaná smetana 1 polévková lžíce.
  • rozpuštěné máslo 1,5 polévkové lžíce.
  • čerstvý špenát 507 listů
  • zelená cibule 2 snítky
  • mletý černý pepř
  • sůl

Příprava:

  1. Sýr nastrouhejte na středním struhadle.
  2. Špenátové listy a zelenou cibulku opláchněte pod tekoucí vodou a osušte papírovou utěrkou. Cibuli nakrájejte nadrobno a špenát na větší kousky.
  3. Houby omyjte a nakrájejte na plátky.
  4. Vejce rozšleháme metličkou, přidáme zakysanou smetanu, mletý černý pepř, sůl a znovu rozšleháme.
  5. Na pánvi rozehřejeme rozpuštěné máslo a osmahneme na něm houby, dokud se neodpaří tekutina, opepříme a osolíme. Vložíme zelenou cibulku, špenát, promícháme a minutu smažíme, pak zalijeme vejci a posypeme sýrem. Přikryjte pokličkou a omeletu smažte na mírném ohni, dokud není hotová, 10-15 minut.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )