Oblíbený, ale nespolehlivý. Tato víčka nejsou vhodná pro konzervování

Foto: z veřejných zdrojů

Vyhněte se příliš levným výrobkům nebo výrobkům, které nejsou trvanlivé na pohled nebo na dotek.

Léto je ideální dobou pro konzervování. Je dobré vědět, že ne všechna víčka jsou vhodná pro konzervování. Která víčka nejsou pro konzervování vhodná, prozradí Onet.

Jaká víčka jsou pro zavařování potřeba

Hodně mluvíme o správné přípravě sklenic, ale zapomínáme, že víčko je zodpovědné za vzduchotěsnost. Špatná volba může vést ke kulinářské katastrofě.

Obzvláště nespolehlivá jsou víčka, která při šroubování snadno sklouznou. Dobrou zprávou je, že to lze zjistit podle jejich vzhledu.

Při výběru víček se vyplatí vybírat taková, která mají robustní konstrukci. Čím jsou silnější a odolnější, tím lépe. Barevné obrázky natištěné na víku sice vypadají krásně, ale často jsou největším problémem.

Nejspolehlivější a nejbezpečnější jsou stará škola, obyčejná, jednoduchá víčka bez jakýchkoli ozdob. Nebudou sice vypadat tak efektně, ale lépe ochrání obsah sklenice před vzduchem, což je nejdůležitější.

Která víčka jsou pro zavařování absolutně nevhodná

Nezapomeňte také, že víčka, která jsou po otevření poškozená, nejsou vhodná k dalšímu použití. Nebudou správně těsnit. Vypáčení víka nožem způsobí jeho zrušení.

Při nákupu víček se vyplatí zkontrolovat tloušťku plechu a věnovat pozornost označení a normám.

Vyhněte se příliš levným výrobkům nebo výrobkům, které nejsou odolné na pohled ani na omak. Je lepší si připlatit, než později zkažené konzervy vyhodit.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )