Meruňková omáčka, která se skvěle hodí k jakémukoli masu: jednoduchý recept

Foto: z veřejných zdrojů

Výsledkem je hustá, aromatická, sladká a pikantní meruňková omáčka.

Meruňky se hodí nejen k výrobě džemu nebo marmelády. Toto ovoce bude hvězdou omáčky k masu. Uvaříte je jen jednou a na omáčky z obchodu zapomenete. TSN.ua připravil recept na meruňkovou omáčku k masovým pokrmům.

Recept

Složení

  • zralé meruňky – 2 kg
  • cibule – 0,5 kg
  • česnek – 100 g
  • cukr – 200-250 g (podle chuti)
  • sůl – 2 polévkové lžíce
  • jablečný nebo vinný ocet – 100 ml
  • pálivá chilli paprička – 1-2 ks
  • sušený zázvor – 1 lžička.
  • koření: mletý černý pepř, koriandr, hřebíček, skořice – po špetce.
  • voda – 200 ml

Příprava:

  1. Meruňky omyjte a oddělte jádra. Oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek. Meruňky, nakrájenou cibuli a česnek vložte do hrnce s vodou.
  2. Vařte na mírném ohni 30 minut – dokud ovoce a zelenina nezměknou. Připravenou směs ovoce a zeleniny rozmixujte mixérem dohladka.
  3. Přidejte sůl, cukr, koření a nasekané chilli papričky. Vařte dalších 15-20 minut.
  4. Poté přidejte ocet. Omáčku dobře promíchejte a vařte dalších 5 minut.
  5. Horkou omáčku nalijte do sterilních sklenic a zakryjte víčky. Otočte je dnem vzhůru a zabalte, dokud nevychladnou.

Z těchto ingrediencí vyrobíte až tři litry husté, aromatické, sladké a pikantní omáčky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )