Chuť dezertu vás jistě ohromí!
Tyto sušenky se skvěle hodí pro dětské školní obědy, protože jsou zdravé a dobře skladné, mají vysoký obsah zdravých tuků a vlákniny. Sezamová semínka snižují hladinu cholesterolu, jsou bohatá na živiny a obsahují látku zvanou lignan, která reguluje tělesnou hmotnost.
Recept
Složení
- sezamová semínka 1/2 šálku
- slunečnicová semínka 1/2 šálku
- med 3/4 šálku
- 3/4 šálku mandlového nebo arašídového másla
- 3/4 šálku mandlové mouky
- strouhaný kokos
Příprava:
- Předehřejte troubu na 180 stupňů a na plechu vyloženém pergamenem několik minut opékejte sezamová a slunečnicová semínka, občas je promíchejte a dávejte pozor, aby se nepřipálila.
- Když lehce zhnědnou, vyndejte je z trouby a dejte stranou.
- V malém hrnci na středním ohni smíchejte med a mandlové máslo a dobře promíchejte, dokud se nezahřejí.
- Ve velké míse smíchejte mandlovou mouku a kokos spolu s opraženými semínky a poté přidejte směs medu a mandlového oleje. Promíchejte, aby se směs spojila.
- Lžící nabírejte ze směsi kuličky o velikosti polévkové lžíce a pokládejte je na pergamenem vyložený plech. Každou kuličku mírně zploštěte hřbetem lžíce.
- Pečte 7-9 minut a dávejte pozor, aby se okraje nepřipálily, protože med se rychle vaří. Vyjměte je z trouby na mřížku a podávejte teplé nebo při pokojové teplotě.