Medovo-mandlové sušenky se sezamem: recept na zdravé pečení

Chuť dezertu vás jistě ohromí!

Tyto sušenky se skvěle hodí pro dětské školní obědy, protože jsou zdravé a dobře skladné, mají vysoký obsah zdravých tuků a vlákniny. Sezamová semínka snižují hladinu cholesterolu, jsou bohatá na živiny a obsahují látku zvanou lignan, která reguluje tělesnou hmotnost.

Recept

Složení

  • sezamová semínka 1/2 šálku
  • slunečnicová semínka 1/2 šálku
  • med 3/4 šálku
  • 3/4 šálku mandlového nebo arašídového másla
  • 3/4 šálku mandlové mouky
  • strouhaný kokos

Příprava:

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů a na plechu vyloženém pergamenem několik minut opékejte sezamová a slunečnicová semínka, občas je promíchejte a dávejte pozor, aby se nepřipálila.
  2. Když lehce zhnědnou, vyndejte je z trouby a dejte stranou.
  3. V malém hrnci na středním ohni smíchejte med a mandlové máslo a dobře promíchejte, dokud se nezahřejí.
  4. Ve velké míse smíchejte mandlovou mouku a kokos spolu s opraženými semínky a poté přidejte směs medu a mandlového oleje. Promíchejte, aby se směs spojila.
  5. Lžící nabírejte ze směsi kuličky o velikosti polévkové lžíce a pokládejte je na pergamenem vyložený plech. Každou kuličku mírně zploštěte hřbetem lžíce.
  6. Pečte 7-9 minut a dávejte pozor, aby se okraje nepřipálily, protože med se rychle vaří. Vyjměte je z trouby na mřížku a podávejte teplé nebo při pokojové teplotě.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )