Lahodné maso k večeři za 30 minut v troubě: dokonalý recept

Foto: z otevřených zdrojů

Příprava vyžaduje minimální úsilí a získáte maximum chuti a výhod.

Maso na duši se zeleninou pečené v troubě je ideálním pokrmem pro rodinnou večeři. Příprava bude vyžadovat minimum úsilí a získáte maximum chuti a užitku. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na instagramovou stránku foodblogerky Ksenije Radostinové.

Maso se zeleninou v troubě

Složení: 1:

  • Vepřová kýta – 300 g
  • koření (sušený česnek, mletý pepř, koriandr, sůl) – podle chuti
  • cibule – 1 ks.
  • brambory 4-5 ks.
  • rajčata – 2 ks
  • sladká paprika – 1 ks
  • strouhaný sýr – 70 g
  • zakysaná smetana 2 polévkové lžíce
  • sýr na posypání – 70-100 g

Příprava:

  1. Hovězí maso nakrájejte na 1,5-2 cm silné plátky a opečte je stejně jako kotlety. Osolte a opepřete.
  2. Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, papriky a rajčata nakrájíme na kostičky.
  3. Dno formy na pečení vymažte rostlinným olejem a položte na něj vrstvu masa. Osolíme a lehce vymažeme olejem. Dále rozložte brambory a cibuli.
  4. Lahodná večeře s masem za 30 minut v troubě: dokonalý receptUpečení brambor s masem v troubě (foto: záběr z videa)
  5. Papriky v misce smíchejte s rajčaty a sýrem. Vše vložte do formy na cibuli.
  6. Pečte v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut. Nakonec navrch nasypte další sýr a pečte dalších 5-7 minut.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )