Foto: z otevřených zdrojů
Příprava vyžaduje minimální úsilí a získáte maximum chuti a výhod.
Maso na duši se zeleninou pečené v troubě je ideálním pokrmem pro rodinnou večeři. Příprava bude vyžadovat minimum úsilí a získáte maximum chuti a užitku. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na instagramovou stránku foodblogerky Ksenije Radostinové.
Maso se zeleninou v troubě
Složení: 1:
- Vepřová kýta – 300 g
- koření (sušený česnek, mletý pepř, koriandr, sůl) – podle chuti
- cibule – 1 ks.
- brambory 4-5 ks.
- rajčata – 2 ks
- sladká paprika – 1 ks
- strouhaný sýr – 70 g
- zakysaná smetana 2 polévkové lžíce
- sýr na posypání – 70-100 g
Příprava:
- Hovězí maso nakrájejte na 1,5-2 cm silné plátky a opečte je stejně jako kotlety. Osolte a opepřete.
- Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, papriky a rajčata nakrájíme na kostičky.
- Dno formy na pečení vymažte rostlinným olejem a položte na něj vrstvu masa. Osolíme a lehce vymažeme olejem. Dále rozložte brambory a cibuli.
- Lahodná večeře s masem za 30 minut v troubě: dokonalý receptUpečení brambor s masem v troubě (foto: záběr z videa)
- Papriky v misce smíchejte s rajčaty a sýrem. Vše vložte do formy na cibuli.
- Pečte v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut. Nakonec navrch nasypte další sýr a pečte dalších 5-7 minut.