Klobásy z mletého masa v troubě: zajímavý nápad na rodinnou večeři

K přípravě budeme potřebovat mleté maso a koření.

Klobásy z mletého masa jsou skvělou alternativou k obvyklým domácím řízkům. Jedná se o vydatný masitý pokrm, který lze podávat jak teplý, tak studený. K jeho přípravě budeme potřebovat mleté maso a koření. A aby byly klobásy šťavnaté, mělo by se mleté maso dobře naklepat.

Recept

Složení:

  • mleté vepřové maso 500 g
  • mleté kuřecí maso 500 g
  • máslo 40 g
  • cibule 1 ks.
  • česnek 3 stroužky
  • mletá paprika 1 lžička.
  • koriandr 1 lžička.
  • sušený česnek 1 lžička.
  • škrob 1 polévková lžíce.
  • jedlá soda 0,5 lžičky.
  • mletý černý pepř
  • sůl

Příprava:

  1. Cibuli nakrájejte nadrobno. Česnek prolisujte přes lis.
  2. K mletému masu přidejte cibuli, česnek, jedlou sodu, škrob, měkké máslo, papriku, koriandr, sušený česnek, pepř a sůl.
  3. Vše dobře prohněťte a promačkejte, přičemž mleté maso berte po částech a promíchávejte s ním o dno mísy. Vložte do chladničky alespoň na jednu hodinu.
  4. Navlhčete si ruce ve vodě a vytvarujte podlouhlé klobásky.
  5. Položte je na plech vyložený pergamenem na pečení. Pečeme při 220 stupních 20 minut.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )