K přípravě budeme potřebovat mleté maso a koření.
Klobásy z mletého masa jsou skvělou alternativou k obvyklým domácím řízkům. Jedná se o vydatný masitý pokrm, který lze podávat jak teplý, tak studený. K jeho přípravě budeme potřebovat mleté maso a koření. A aby byly klobásy šťavnaté, mělo by se mleté maso dobře naklepat.
Recept
Složení:
- mleté vepřové maso 500 g
- mleté kuřecí maso 500 g
- máslo 40 g
- cibule 1 ks.
- česnek 3 stroužky
- mletá paprika 1 lžička.
- koriandr 1 lžička.
- sušený česnek 1 lžička.
- škrob 1 polévková lžíce.
- jedlá soda 0,5 lžičky.
- mletý černý pepř
- sůl
Příprava:
- Cibuli nakrájejte nadrobno. Česnek prolisujte přes lis.
- K mletému masu přidejte cibuli, česnek, jedlou sodu, škrob, měkké máslo, papriku, koriandr, sušený česnek, pepř a sůl.
- Vše dobře prohněťte a promačkejte, přičemž mleté maso berte po částech a promíchávejte s ním o dno mísy. Vložte do chladničky alespoň na jednu hodinu.
- Navlhčete si ruce ve vodě a vytvarujte podlouhlé klobásky.
- Položte je na plech vyložený pergamenem na pečení. Pečeme při 220 stupních 20 minut.