Foto: z veřejných zdrojů
Snadno se připravuje, hodí se k uskladnění na zimu a je skvělým doplňkem masových, zeleninových a moučných pokrmů.
Dýňový kečup je zdravou alternativou tradiční omáčky, která kombinuje jemnou sladkou chuť dýně a pikantní koření. Snadno se připravuje, hodí se k uskladnění na zimu a skvěle doplní masové, zeleninové i moučné pokrmy. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na kanál YouTube „Apetitni mrii“.
Dýňový kečup
Složení:
- dýně – 350 g
- jablka – 250 g
- cibule – 1 ks.
- česnek – 1,2 stroužku
- sůl pepř, hopli-suneli – podle chuti
- rajčatový protlak – 1 lžička.
- cukr – 2-3 litry
- citronová šťáva – 1 lžička
Příprava:
- V hrnci osmahněte nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte dýni a jablka a důkladně promíchejte. Přilijte 100 ml vody a vařte s přiklopenou pokličkou, dokud zelenina nezměkne.
- Poté přidejte koření a rajčatový protlak a vařte další 4 minuty.
- Nakonec hmotu rozšlehejte mixérem, přidejte citronovou šťávu a dýňový kečup je hotový.
- Taková omáčka se bude skvěle hodit k jakémukoli pokrmu. Měla by se uchovávat v lednici ve sterilizované sklenici.