Kečup, který všechny překvapí: nečekaný dýňový recept, který bude hitem vaší kuchyně

Foto: z veřejných zdrojů

Snadno se připravuje, hodí se k uskladnění na zimu a je skvělým doplňkem masových, zeleninových a moučných pokrmů.

Dýňový kečup je zdravou alternativou tradiční omáčky, která kombinuje jemnou sladkou chuť dýně a pikantní koření. Snadno se připravuje, hodí se k uskladnění na zimu a skvěle doplní masové, zeleninové i moučné pokrmy. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na kanál YouTube „Apetitni mrii“.

Dýňový kečup

Složení:

  • dýně – 350 g
  • jablka – 250 g
  • cibule – 1 ks.
  • česnek – 1,2 stroužku
  • sůl pepř, hopli-suneli – podle chuti
  • rajčatový protlak – 1 lžička.
  • cukr – 2-3 litry
  • citronová šťáva – 1 lžička

Příprava:

  1. V hrnci osmahněte nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte dýni a jablka a důkladně promíchejte. Přilijte 100 ml vody a vařte s přiklopenou pokličkou, dokud zelenina nezměkne.
  2. Poté přidejte koření a rajčatový protlak a vařte další 4 minuty.
  3. Nakonec hmotu rozšlehejte mixérem, přidejte citronovou šťávu a dýňový kečup je hotový.
  4. Taková omáčka se bude skvěle hodit k jakémukoli pokrmu. Měla by se uchovávat v lednici ve sterilizované sklenici.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )