Jak uvařit lahodnou sušenku Victoria: kuchař se podělil o recept, který vás nezklame

Příprava tohoto dezertu je rychlá a snadná.

Viktoriin piškot je chutné a jednoduché pečivo, které se plní čerstvým krémem a potírá džemem. Piškot by měl být lehký a vzdušný a míra sladkosti by měla být dokonale vyvážená. Recept na tento moučník sdílela slavná kuchařka Mary Berryová, uvádí Express.

„Jednoduchý recept Mary Berryové na viktoriánský piškot je pekařskou klasikou a vynikajícím dezertem k čaji. Stačí ho naplnit džemem a krémem a jíst ho, dokud je čerstvý,“ zdůraznila.

Pro tento recept budete potřebovat dvě 20cm dortové formy na rovnoměrný piškot a jeho pečení v troubě zabere jen asi 25 minut.

Recept

Složení:

  • Čtyři slepičí vejce;
  • 225 g cukru;
  • 225 g mouky;
  • jedna čajová lžička kvásku;
  • 225 g oleje na pečení.
  • Podáváme:
  • jahodový nebo malinový džem;
  • šlehačka.

Příprava:

  1. Nejprve předehřejte troubu na 180 °C nebo 160 °C, poté vymažte máslem a vyložte pergamenem formy na bábovku.
  2. Vejce rozbijte do velké mísy, přidejte cukr, mouku, prášek do pečiva a máslo a dobře promíchejte dohladka.
  3. Směs rovnoměrně rozprostřete do forem, v případě potřeby můžete naplněné formy zvážit, abyste se ujistili, že jsou rovnoměrné.
  4. Před pečením na prostřední polici trouby po dobu 25 minut povrch těsta jemně uhlaďte. Hotové koláčky budou zlatohnědé a budou se odlepovat od okrajů forem. Nechte je ve formách pět minut vychladnout, pak nožem přejeďte po vnitřním okraji forem a vyklopte je na mřížku, aby vychladly.
  5. Dort sestavte tak, že jeden dort položíte na talíř dnem vzhůru a potřete ho velkým množstvím džemu. Můžete ho také potřít šlehačkou, ale ujistěte se, že dosáhla tuhé konzistence, aby si zachovala svou strukturu.
  6. Poté na něj položte druhý dort a před podáváním ho posypte moučkovým cukrem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )