Ideální v létě a na kebab: jak připravit gruzínský salát atsetsili

Je třeba ho vnímat jako soběstačný pokrm, který lze podávat k obědu nebo večeři.

Atsetsili je jednoduchý a chutný gruzínský salát, který lze doma snadno zopakovat. Existují různé varianty přípravy tohoto pokrmu a my jsme vybrali tři z nich.

Atsetsili z kuřecího masa se ukazuje jako velmi vydatné. Mělo by se považovat za soběstačné jídlo, které lze podávat k obědu nebo večeři.

Atsetsili salát s kuřecím masem – recept

  • 300 gramů uzených, vařených nebo pečených prsou;
  • 100 gramů vlašských ořechů;
  • 30 gramů koriandru;
  • 30 gramů semínek granátového jablka;
  • jeden velký lilek;
  • jedna velká paprika;
  • jedna cibule;
  • čtvrtka chilli papričky;
  • tři stroužky česneku;
  • lžíce omáčky z granátového jablka;
  • lžičku chmelového suneli;
  • sůl;
  • tři lžíce červeného vinného octa;
  • lžička adžiky.

Příprava:

  1. Bulharský pepř a lilek omyjeme, uděláme několik vpichů a pečeme v troubě 30 minut při 200 stupních. Zelenina by měla změknout. Během pečení je budete muset obracet.
  2. V této době oloupejte a nakrájejte cibuli na tenká půlkolečka. Přidejte k ní ocet a adžiku a nechte ji 10 minut marinovat.
  3. Filé natrhejte na tenká a dlouhá vlákna. Očistěte feferonku od semínek a nakrájejte ji na tenká kolečka. Česnek by měl být také oloupaný a jemně nasekaný.
  4. Bylinky omyjte, osušte a nasekejte nadrobno. Ořechy nasekejte nožem.
  5. Když je zelenina upečená a mírně vychladlá, oloupejte ji ze slupky. Papriky nakrájejte na slámky a lilek na tenká vlákna.
  6. Nyní pokrm sestavíme. Všechny ingredience kromě semínek granátového jablka smícháme. Promícháme a necháme asi 10-20 minut odstát. Před podáváním ozdobíme granátovým jablkem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )