Skvělé jídlo na večírek, které lze připravit ze zbytků ze slavnostní tabule.
Horké sendviče plněné šunkou a sýrem namočené v máslové omáčce s cibulovým mákem, zapečené, dokud se sýr nerozpustí, se v americké kuchyni nazývají snappers. Skvělé jídlo na večírek, které lze připravit ze zbytků ze svátečního dne.
Recept
Složení:
- bílé housky nebo pampušky 12 ks.
- hořčice (jasně žlutá) 70 g
- šunka 350 g
- Švýcarský sýr 250 g
- máslo 100 g
- cibule půlka malé
- hořčice 2 polévkové lžíce.
- mák 1 polévková lžíce.
- Worcesterová omáčka 1 polévková lžíce.
- česnekový prášek 1 lžička.
- sůl 0,5 lžičky.
- černý pepř 0,25 lžičky.
Příprava:
- Předehřejte troubu na 180 °C. Dno formy na pečení vyložte papírem.
- Smíchejte cibuli, máslo, 2 lžíce hořčice, mák, worcestrovou omáčku, česnekový prášek, sůl a pepř.
- Sestavte základ – rozkrojte housky vodorovně napůl. Základ a víko potřete hořčicí. Do formy vložte chléb, na něj šunku a poté sýr.
- Pečte 10 minut, dokud se sýr nerozpustí.
- Vyjměte plátky z trouby. Formu přikryjte víkem a pokapejte olejem.
- Pečte pod pokličkou dalších 20 minut.
- V místech, kde se rohy housek stýkají, je propíchněte, aby se máslo vsáklo do chleba.
- Pečte bez pokličky 10 minut nebo dokud není povrch křupavý.