Horké slidery se šunkou a sýrem: recept na originální sendviče

Skvělé jídlo na večírek, které lze připravit ze zbytků ze slavnostní tabule.

Horké sendviče plněné šunkou a sýrem namočené v máslové omáčce s cibulovým mákem, zapečené, dokud se sýr nerozpustí, se v americké kuchyni nazývají snappers. Skvělé jídlo na večírek, které lze připravit ze zbytků ze svátečního dne.

Recept

Složení:

  • bílé housky nebo pampušky 12 ks.
  • hořčice (jasně žlutá) 70 g
  • šunka 350 g
  • Švýcarský sýr 250 g
  • máslo 100 g
  • cibule půlka malé
  • hořčice 2 polévkové lžíce.
  • mák 1 polévková lžíce.
  • Worcesterová omáčka 1 polévková lžíce.
  • česnekový prášek 1 lžička.
  • sůl 0,5 lžičky.
  • černý pepř 0,25 lžičky.

Příprava:

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Dno formy na pečení vyložte papírem.
  2. Smíchejte cibuli, máslo, 2 lžíce hořčice, mák, worcestrovou omáčku, česnekový prášek, sůl a pepř.
  3. Sestavte základ – rozkrojte housky vodorovně napůl. Základ a víko potřete hořčicí. Do formy vložte chléb, na něj šunku a poté sýr.
  4. Pečte 10 minut, dokud se sýr nerozpustí.
  5. Vyjměte plátky z trouby. Formu přikryjte víkem a pokapejte olejem.
  6. Pečte pod pokličkou dalších 20 minut.
  7. V místech, kde se rohy housek stýkají, je propíchněte, aby se máslo vsáklo do chleba.
  8. Pečte bez pokličky 10 minut nebo dokud není povrch křupavý.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )