Domácí rybíz ve vlastní šťávě na zimu: zachovává všechny vitamíny

Takový rybíz se může přidávat do čaje, jíst s palačinkami nebo tvarohovými koláči.

Rybíz ve vlastní šťávě je způsob přípravy bobulí bez přidání vody, který umožňuje zachovat jejich přirozenou chuť, vůni a většinu vitaminů až do zimy. Výborně se kombinuje s palačinkami nebo tvarohovými koláčky. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na kanál YouTube „Karpatski Shkvarki“.

Rybíz ve vlastní šťávě

Složení:

  • černý rybíz – 2 kg
  • cukr – 1,2 kg

Příprava:

  1. Rybíz je třeba očistit od větviček a důkladně omýt ve studené vodě, aby se nepoškodil. Poté rybíz zasypeme cukrem a promícháme. Bobule necháme několik hodin louhovat.
  2. Poté je přelijte do hrnce a postavte na oheň, aby se cukr rozpustil.
  3. Důležité je, že bobule není třeba vařit, ale pouze zahřívat, aby zůstaly celé ve své přirozené šťávě.
  4. Poté rybíz přendejte do sterilizovaných sklenic a dejte do hrnce vařit. Od okamžiku varu vařte 8-10 minut. Sklenice zakryjte víčky a uložte.

Takový rybíz lze přidávat do čaje, jíst s palačinkami nebo tvarohovými koláči.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )