Používejte pouze mladé cukety malých rozměrů
Dbejte na to, abyste v korejštině připravili zdravou, šťavnatou a křupavou cuketu. Na jejich přípravu budete potřebovat velmi málo času.
Používejte pouze mladé cukety malých rozměrů. Syrové cukety jsou chuťově velmi jemné, takže se rychle zavaří.
Recept
Složení:
- cukety 500 g
- mrkev 1 ks
- chilli paprička 0,5 ks
- Korejské koření na mrkev 0,5 lžičky.
- česnek 2 stroužky
- cukr 1 lžička.
- sójová omáčka 1 polévková lžíce.
- jablečný ocet 1 polévková lžíce.
- rostlinný olej 30 ml
- sůl
Příprava:
- Cukety omyjte a nastrouhejte na korejském struhadle na mrkev.
- Mrkev oloupejte, omyjte a nastrouhejte na stejném struhadle.
- Česnek oloupejte a rozmělněte.
- Zeleninu vložte do mísy, přidejte česnek, chilli papričku, mrkvové koření, cukr, sójovou omáčku, jablečný ocet, rostlinný olej, sůl podle chuti. Vše dobře promíchejte rukama a trochu prohněťte.
- Přikryjeme potravinovou fólií a pošleme na hodinu marinovat do lednice.
Místo jablečného octa můžete použít jakýkoli ocet nebo citronovou šťávu.