Rychle uvařená korejská cuketa: recept na slanou svačinu

Používejte pouze mladé cukety malých rozměrů

Dbejte na to, abyste v korejštině připravili zdravou, šťavnatou a křupavou cuketu. Na jejich přípravu budete potřebovat velmi málo času.

Používejte pouze mladé cukety malých rozměrů. Syrové cukety jsou chuťově velmi jemné, takže se rychle zavaří.

Recept

Složení:

  • cukety 500 g
  • mrkev 1 ks
  • chilli paprička 0,5 ks
  • Korejské koření na mrkev 0,5 lžičky.
  • česnek 2 stroužky
  • cukr 1 lžička.
  • sójová omáčka 1 polévková lžíce.
  • jablečný ocet 1 polévková lžíce.
  • rostlinný olej 30 ml
  • sůl

Příprava:

  1. Cukety omyjte a nastrouhejte na korejském struhadle na mrkev.
  2. Mrkev oloupejte, omyjte a nastrouhejte na stejném struhadle.
  3. Česnek oloupejte a rozmělněte.
  4. Zeleninu vložte do mísy, přidejte česnek, chilli papričku, mrkvové koření, cukr, sójovou omáčku, jablečný ocet, rostlinný olej, sůl podle chuti. Vše dobře promíchejte rukama a trochu prohněťte.
  5. Přikryjeme potravinovou fólií a pošleme na hodinu marinovat do lednice.

Místo jablečného octa můžete použít jakýkoli ocet nebo citronovou šťávu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )